Home Beautiful in Hong Kong
Hair update

Beautiful in Hong Kong

Zoals jullie konden lezen, ben ik in november naar de Cosmoprof in Hong Kong geweest. Superleuk, vooral omdat beauty in Azië op dit moment zo trendsettend is en ik keek uit naar leuke nieuwtjes en hebbedingetjes om uit te proberen. Ik heb al eerder een blogje over mijn trip geschreven, maar die ging meer over de aparte typetjes die ik overal ben tegengekomen.

STREETSTYLE IN HONGKONG

hk-08

Dit keer ga ik het hebben over de beurs zelf en wat mij daar het meeste opviel. Beauty is helemaal hot en dat zag je ook. Haar is wat minder belangrijk is beslaat slechts 10% van de hele beurs. Daar waren ook de minst bijzondere dingen te zien. Het leukste was nog een complete massagestoel voor tijdens het haren wassen in de salon.

Snelle doekjes

hk-04

Overal, maar werkelijk overal waren de sheet masks en de eye pads te vinden. Deze laatste doe je onder je ogen en werkt meestal tegen lijntjes en donkere kringen. Ik zag ze overal op de beurs, met allerlei ingrediënten. Ook de maskers waren goed vertegenwoordigd, deze sheet masks zijn apart verpakt en leg je als een echt masker over je gezicht. Er zijn ook zgn. 3D versies van, dan moet je de inkepingen een beetje om je gezicht vormen en past het beter. Je laat het drijfnatte doekje op je gezicht rusten en 5-10 minuten intrekken. Daarna gooi je het weg en klaar. Je hoeft het restant niet af te nemen. Een snelle oplossing voor drukke vrouwen. Geen geknoei meer in je badkamer en snel resultaat. Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar kom daar uitgebreid op terug. Maar kan alvast verklappen dat de meesten heerlijk zijn. Je kunt ze ook gewoon bij de locale drogist kopen en ze zijn niet duur, afhankelijk natuurlijk van de werkstoffen.

hk-07

Wat je ook kunt zien is dat ze daar dol zijn op 'cute' ofwel schattige verpakkingen. Aziatische vrouwen stellen zich graag op als lieve, zoete meisjes en deze potjes dragen bij aan het idee dat ze eigenlijk maar wat aan het spelen zijn met kleurtjes. Ook een benadering en misschien wel net zo leuk als onze meer serieuze aanpak hier ...

hk-06

Ook zag ik nog veel cleansers die vanzelf warm werden en daardoor hun werk beter konden doen. Veel middeltjes tegen vet, hoewel de meeste Aziatische vrouwen dara niet zoveel last van leken te hebben. En treatments met een knipoog naar alle injectables. Misschien gaan die rimpels sneller weg als er een injectienaald op de verpakking staat ...

Men too!

hk-05

Ook Aziatische mannen besteden - net als de mannen hier - steeds meer tijd aan hun looks. Kennelijk hebben ze een groot probleem met kaalheid, want op de beurs waren vele stands met oplossingen daarvoor. Ook zie je niet veel kale Aziatische mannen, wellicht door dit soort haarstukjes 😉 Verder geloven de heren erg in allerlei middeltjes die hen meer mans laten zijn ... schappen staan er vol mee en kennelijk schaamt niemand zich om een paar pakjes 'Max Man' bij de kassa af te rekenen.

Overdadige luxe

hk-01

Hong Kong is een dure stad, waar lang en hard gewerkt wordt om zoveel mogelijk te verdienen om - tja, wellicht om in de paar vrije uurtjes te kunnen shoppen bij een van de modehuizen die daar zo rijkelijk zijn vertegenwoordigd. De PC hier steekt daar maar armzalig bij af. Je hebt daar een aantal shopping centers waar alle grote merken vertegenwoordigd zijn; Gucci, Dior, Fendi, you name it! Leuk om even te windowshoppen en foto's van de prachtige etalages te maken.

hk-02

Opvallend veel LOVE trouwens dit seizoen, dat stemt me toch weer blij, of is dat nou love for money?

hk-03

Stella heeft zich tenminste laten inspireren door haar vader en kwam uit op 'All is love', maar om het te kunnen kopen is het eigenlijk 'all you need is money'.

Ik heb genoten, Hong Kong is een heerlijke stad en een aanrader voor elke beauty & fashion liefhebber. En ook niet onbelangrijk; je kunt er goddelijk eten en er is night life 24/7!