Home Winterseizoen 2011/2012: On the move
Get the look

Winterseizoen 2011/2012: On the move

De nieuwe Haarlijn van de Gezamenlijke Nederlandse Kappers heet dan ook niet voor niets Move. Volle golvende kapsels, haar dat in lagen is geknipt, het komende seizoen draait alles om textuur: krullen en volume brengen het haar in beweging.
Bij de vrouwen zijn de haarlengtes iets langer. Het haar wordt volumineus opgestoken of losjes gestileerd. Pony's zijn niet langer strak maar nonchalant, voor een mooie omlijsting van het gezicht. En wil je het graag anders? Door de goed geknipte basiscoupe kun je snel een glam of city look realiseren.
Ook voor mannen geldt dat het allemaal losser mag: het haar wordt uit het gezicht gedragen met het effect van handen door het haar. Ook de stylingproducten staan in het teken van deze trend. Producten die het haar meer volume geven en het haar luchtig stylen.
Vooral de tools staan dit najaar in de belangstelling. Niet eerder werden zulke mooie resultaten bereikt met shapers en stijltangen, zoals de conische krultang voor spectaculaire spiraaleffecten. Tools die je haar in beweging brengen.
Bekijk de foto's van de modellen!
DIAN
Er is een speciale knip- en snijtechniek toegepast. Hierdoor komt haar natuurlijke slag nog mooier uit.. De kleur van Dian is afgestemd op de coupe, haar gezicht en huidskleur. Haar natuurlijke kopertint is kracht bijgezet met een kleurspoeling.
Style 1: Voor deze look is de conische krultang gebruikt die grove golven combineert met een hele fijne slag. Ondersteboven hangend is het haar gefixeerd met lak.
Style 2: Dians haar is natuurlijk opgedroogd en daarna zijn enkele plukken met de krultang bewerkt,
waarna het haar is uitgeborsteld.
ELLEN
Het natuurlijke grijze haar van Ellen heeft een extra accent gekregen door lowlights.
Style 1: Hoe meer krul, hoe minder terugkaatsing van het licht, hoe minder glans. Na styling met krultang en föhn wordt het haar met de handen in model gekneed en gefinisht met een spraygel.
Style 2: Ellens haren zijn met borstels van verschillende dikte glad geföhnd.
MAYA
Maya's donkere steile haar is in lagen geknipt. Voor extra diepte en textuur zijn vier elkaar opeenvolgende bruintinten gebruikt.
Style 1: Bij dit kapsel is een wafeltang gebruikt om een kleine beweging in het haar aan te brengen.
Style 2: Het haar wordt eenvoudig opgestoken en laat zich gemakkelijk vormen door de
aangebrachte wafelstructuur.
SUSANNE
De achterkant en zijkanten zijn oplopend geknipt, de voorkant is voller gelaten. Susannes haar is ingekleurd met twee opeenvolgende tinten blond voor meer diepte.
Style 1: Het haar is met een vierkante borstel glad naar voren geföhnd en afgewerkt met de handen. Voor een
voller resultaat is het haar met een licht glansproduct gestyled.
Style 2: Met een zeer fijne wafeltang, is volume in het haar gebracht. Met een wax/paste is het haar in vorm
Gebracht en gefixeerd met een spraygel.
MARY
Nonchalante lagen gecombineerd met een opvallende lange pony. Voor de textuur in Mary's haar is een omvorming gebruikt die mooie dikke slagen geeft.
Style 1: Er is gebruik gemaakt van een diffuser in combinatie met een stevige mousse. Geen omvorming? Kies dan voor een tijdelijke krul met een ceramische krultang. Finish het haar met een glansspray.
Style 2: De zijkanten van Mary's haar zijn met een schuifje onder de kruin vastgezet. De kruin wordt daarbij met de vingers iets omhoog getrokken om volume te maken.
JAAP
Dit kapsel bestaat uit veel gelaagdheid voor zoveel mogelijk beweging. Om optisch meer diepte en textuur aan te brengen is Jaaps haar iets opgelicht.
Style 1: Met een poederachtig stylingproduct wordt het haar bij de aanzet verstevigd voor
volume en een mat effect. Dat wordt na het drogen met een ronde borstel nog versterkt door het kapsel te finishen met een mat kleiachtig stylingproduct.
Style 2: Voor volume wordt de haaraanzet met een pennenborstel iets omhoog gebracht en naar achteren geföhnd. Deze look wordt afwerkt met een clay stylingproduct.

DON
De zij- en achterkant zijn gedekt opgeknipt - zodat er geen huid zichtbaar is. Het haar heeft de wintertrendkleur beige blond.
Style 1: Met de vingers is het haar plat op het hoofd naar voren geföhnd. Afgewerkt met een matte stevige paste.
Style 2: Het haar is met de handen recht omhoog geföhnd, waarna een flexibele modelleercrème is aangebracht. Met draaiende bewegingen zijn met de vingers plukken zijn gecreëerd.