Home Voor welke behandeling ga jij morgen een 'booster' afspraak maken?
Get the look

Voor welke behandeling ga jij morgen een 'booster' afspraak maken?

Yeah! Plannen zijn 'uitgelekt' dat de contactberoepen (waaronder ook kappers en schoonheidsspecialisten vallen) morgen weer open mogen. Dat betekent dat we voorwel kunnen zeggen tegen die corona coupe en centimeters dikke uitgroei! Dus gun jezelf een booster en bel voor een afspraak!

We mogen weer, vanaf morgen! Een stukje eigenwaarde en zelfvertrouwen halen bij onze kappers en andere 'mooimakers'. Veel van ons zullen massaal hun haar laten kleuren, maar welke behandeling wordt het?

Wij zetten de meest populaire kleurtechnieken nog even voor je op een rij. Dan kun je met je kapper overleggen welke het beste bij jou past.

Highlights

Dit is de traditionele kleurtechniek met folies, waarbij plukjes haar lichter worden gekleurd. Bijna alle andere technieken zijn een afgeleide van de highlights.

Babylights

Babylights zijn eigenlijk highlights en worden met folies gezet. Verschil is dat dit miniplukjes zijn, waardoor het effect heel natuurlijk en subtiel zal, zijn. Het resultaat is echt sun kissed en wordt vaak bij blonderingen gebruikt. Maar als je een opvallend effect wilt, is deze techniek niet voor jou. Hier gaat het er eigenlijk om dat je niet kunt zien dat je haar gekleurd is, zo natuurlijk ziet het eruit!

Lowlights

Lowlights zijn het tegenovergestelde van highlights en bij deze techniek worden folies gezet met een haarkleur die donkerder is om diepte en contrast in het haar te brengen.Perfect als je na de zomer een te lichte, blonde coupe hebt en wel wat meer contrast zou willen. Ook kan het heel mooi zijn om een donkerder kleur bij je uitgroei en aan de onderkant aan te laten brengen voor meer diepte, waardoor het lijkt alsof je meer volume hebt.

Balayage

De 'balayage' komt uit het Frans en betekent strepen. Met haarverf maak je dus strepen in het haar. Eigenlijk is balayage een highlight techniek. Deze techniek oogt subtieler dan gewone highlights en geeft het haar een resultaat alsof de verschillende kleuren door de zo gebleekt zijn. Voordeel is ook dat een uitgroei minder opvallend is, waardoor deze behandeling lang mooi blijft..

Check ook: Pinterest

Freehand painting

Bij deze techniek wordt de haarverf met hand op de haarplukken aangebracht zonder gebruik van folies. Hierdoor krijg je een zacht verloop, waardoor uitgroei minder snel zichtbaar is. Het resultaat is te vergelijken met de balayage en vaak worden deze termen door elkaar gebruikt. Alleen kan bij een balayage ook folies worden gebruikt en bij freehand nooit.

Contouring

Deze techniek wordt ook wel 'face framing' genoemd en hierbij kijkt de kapper echt heel goed naar de vorm van je gezicht. Door middel van lichte of donkere plukken rond je gezicht kan hij je gezichtsvorm iets smaller, breder, ovaler ect. laten lijken, afhankelijk wat jouw wens is. De voorkant van het kapsel wordt vaak wat lichter gemaakt en de onderkant donkerder. Verschil met andere technieken is dat de folies niet evenredig door het haar worden verdeeld, maar met precisie worden geplaatst.

Ombre

Bij de ombre techniek loopt het haar van de ene kleur in de ander over. Bijvoorbeeld een donkere kleur bij de bovenste helft van het haar die doorloopt in een blonde tint. Ombre is het Franse woord voor schaduw en deze techniek kan door een creatieve kapper op verschillende manieren worden toegepast.

Bel voor een afspraak!

Nu weet je wat er 'te koop' is, dus aarzel niet om je kapper te bellen en je te laten verwennen met de meest uitgebreide behandeling die er is! Dan is niet alleen een goede booster voor jouzelf, ook je kapper is nu vooral gebaat met wat extra's na deze onwijs moeilijke periode!

Meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje in ons LOOKBOOK voor de mooiste trendlooks!