Home VERSLAG talkshow It's all about Hair
Hair update

VERSLAG talkshow It's all about Hair

Op zaterdag 22 september heeft de 2e editie van het blackhair event It's all about hair in Utrecht plaatsgevonden. De opkomst was indrukwekkend en er heerste een leuke sfeer. WieWatHaar was er natuurlijk ook bij. We besteden veel aandacht aan blackhair en dat komt ook wel een beetje voort uit het onderbuikgevoel dat dit haartype nog niet voldoende vertegenwoordigd wordt bij haar evenementen en kapsalons. Er zijn steeds meer vrouwen met kroeshaar in Nederland en bij de gemiddelde drogist kun je geen of nauwelijks haarproducten hiervoor vinden. Er zijn een paar kappersmerken voor blackhair zoals Mizani en Keracare maar het is lastig een kapper te vinden die deze merken verkoopt. Kortom, deze vrouwen zijn vaak aangewezen op specials toko's waar ze hun haarproducten kunnen kopen en meestal kan dat alleen in de grote steden. Gelukkig zijn er steeds meer webshops die zelf merken voor blackhair importeren of zelfs produceren. Hierdoor is het aanbod toegenomen, maar er is nog steeds veel ruimte voor verbetering!
WieWatHaar heeft veel blackhair merken op de site staan en het worden er steeds meer! Er staan veel producten op in de volgende categorieën: shampoos, conditioners, treatments, natural blackhair styling, relaxed hairstyling.

Dominique Snip

Ik had er zin in! Na een worsteling met mijn TomTom arriveerde ik op de juiste plek in Utrecht en had gelukkig nog tijd om een ronde langs alle stands te doen. Naast producten van Mizani, waren er ook haarproducten van Sheado, Blended Beauty en een merk voor kinderen Kinki Coilikurli. Ook waren er stands met haartechnieken voor donkere krullen zoals Sisterlocks. Maar de belangrijkste reden voor mijn aanwezigheid was de talkshow die zou gaan over 'Blackhair & Commercie'.

Ashaki Leito

Ashaki Leito presenteerde en de andere talkshowgasten waren Mohammed van Ebony hairstudio, Dominique Snip van Sheado en Urania van JUz salon. Er werden haartips uitgewisseld en het publiek deed enthousiast mee. Moet je voor kroeshaar nu wel of geen vette producten gebruiken? Eigenlijk niet en vooral niet op je hoofdhuid, omdat de talgklieren dan gaan verstoppen waardoor het haar slechter wordt. Soms waren de meningen verdeeld. Moet je haar dat kroest eigenlijk wel kammen? Mohammed denkt van wel, maar dan alleen om een masker diep in het haar aan te brengen, gebruik hiervoor een fijne kam.

Marit Heemskerk

Maar sommigen gebruiken nooit een kam of alleen een hele grove. Mijn boodschap was natuurlijk dat het belangrijk is om online onderzoek te doen voordat je iets koopt. Kijk op WieWatHaar en lees beoordelingen over kappers en haarproducten!

Foto's: Tori Osho, Utrecht