Home The Pob, kapsel voor power vrouwen?
Hair update

The Pob, kapsel voor power vrouwen?

Gisteren schreven we over een favoriet van ons: de Lob - ofwel de wat langere bob. Een veelzijdig kapsel waar je alle kanten mee uit kunt. Nu de Amerikaanse verkiezingen voor de deur staan en Hillary Clinton grote kans maakt om de 1e Amerikaanse vrouwelijke president te worden, zijn alle ogen ook weer op haar kapsel gericht en is er een naam voor haar kapsel: de Pob. De P staat voor 'politiek' en zij is niet de enige die voor deze look heeft gekozen!

Scrunchie schandaal

pob3

Want Hillary heeft in het verleden weleens kritiek te verduren gehad. Bijvoorbeeld toen ze met een scrunchie werd gespot! Handig waren ze wel, maar ook lelijk en zeker niet First Lady-waardig. Maar die fout maakt ze niet meer en onlangs werd ze nog gespot bij John Barrett Salon in New York waar je meer dan €500 neertelt voor een knipbeurt!

This is a life lesson my family & school did not teach me: your hair will send significant messages to those around you. What hopes and dreams you have for the world, but more, what hopes and dreams you have for your hair. Pay attention to your hair, because everyone else will.’’

Oh Michelle ...

pob2

Dan heeft Michelle Obama het beter gedaan. Zonder ooit zichzelf te verliezen, zag ze er altijd elegant uit en ook zij heeft haar haar weleens korter gehad. Wat haar nog weleens op kritiek kwam te staan was het feit dat ze nooit natural is gegaan, maar koos om het haar te relaxen. Maar of dat zo erg is? Waarom moeten alle donkere vrouwen rondlopen met kroeshaar als ze liever steil haar hebben? Blanke vrouwen met krulhaar krijgen toch ook geen kritiek als ze een stijltang gebruiken?

The Pob

pob1

Maar nu is er dan een naam voor het huidige kapsel van Hillary: The Pob. Dat is de zgn. 'politieke bob' - een kapsel dat weinig onderhoud nodig heeft met een korte lok voor dat zowel opzij of als pony gedragen kan worden. En niet alleen Hillary is fan, ook de kersverse Engelse Prime Minister Theresa May en Duitse Bondskanselier Angela Merkel kozen voor dit kapsel. Het is kort, draagbaar en toch een tikje vrouwelijk. Bovendien is dit een goed kapsel voor 50+ vrouwen, iets dat al deze dames gemeen hebben.

Wat vinden jullie van dit kapsel van deze power vrouwen?