Home Steeds meer mannen kiezen voor haartransplantatie
Solutions

Steeds meer mannen kiezen voor haartransplantatie

Ja, steeds meer jonge mannen die kaal worden, kiezen voor haartransplantatie. Heeft dat te maken met de maakbaarheid van deze maatschappij, waarbij vrouwen hun lippen laten opvullen en rimpels strak laten trekken met botox en daar ook steeds jonger aan beginnen?

'Waar mannen vroeger een behandeling uitstelden tot ze volledig kaal waren, ondergaan ze tegenwoordig al een haartransplantatie bij inhammen of haaruitval op de kruin', vertelt Dr. Olga van Putten – Rademaker, haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. De kliniek ziet vooral bij het aantal mannen een fikse toename in het aantal haartransplantaties.

Deze toename heeft volgens de arts een aantal redenen:

  • Technieken worden steeds beter, waardoor de behandeling niet zo ingrijpend is als voorheen.
  • Mannen mogen tegenwoordig aandacht besteden aan hun uiterlijk, niemand kijkt meer gek op van een haartransplantatie.
  • Vroeger moest bij een haartransplantatie het haar worden afgeschoren of gemillimeterd. Maar tegenwoordig kan de FUE-methode het haar sparen. Hierdoor is deze behandeling ook uit te voeren wanneer de klant langer haar heeft en dit niet wil afscheren.

Een goede kliniek geeft niet alleen advies over het beste resultaat nu, maar kijkt ook naar de lange termijn. De haarlijn van iemand van 20 is anders dan die van iemand van 50. Wanneer je op je 25e een lage haarlijn plaatst, dan ziet dit er op je 50e heel onnatuurlijk uit. Zulke zaken moeten dus voorkomen worden. Als haaruitval al jong begint, is de kans dat dit doorgaat ook groter. Daarom is het onverstandig om het donorgebied volledig uit te putten. Dan kun je beter een vervolgbehandeling op latere leeftijd laten doen.

Foto: kalpesh patel