Home Snelle kapsels met handige hulpmiddeltjes
Get the look

Snelle kapsels met handige hulpmiddeltjes

Deze week was ik bij de presentatie van de nieuwe zomer accessoires van Zenner. De aanwezige gasten konden in de kappersstoel plaatsnemen en de bekende ‘haarkunstenaars’ Tom Sebastiaan en Aeola Relouw gingen aan de slag met hun kapsels. Slechts met een borstel, een paar speldjes en wat handige hulpmiddelen toverden zij dagelijkse haren om in een waanzinnig kapsel. Met een paar simpele stappen kun je een kapsel creëeren dat eruit ziet of je zo uit een dure salon stapt.

Extra volume met de donut

Toupeer het haar met en kleine kam en zet het haar vast in een losse staart. De Zenner Donut is een handig cirkelvormig kussentje dat komt in verschillende haarkleuren. Steek de staart door het gat in de donut en wikkel je eigen haar eromheen. Zet alle plukjes nonchalant vast met schuifspeldjes en maak het af door hier en daar wat sierspeldjes te gebruiken zoals we veel zagen op de catwalk dit seizoen. De zijplukken draai je in een soort rolletje en zet dit vast achter je oren voor wat extra structuur. Dit kapsel mag hier en daar flink pluizen, het effect moet een soort gestyleerde ‘suikerspin’ zijn.


Uitgelicht: zorg dat je haar wat stug is voor extra houdbaarheid


De half opgestoken variatie die je met de Zenner Donut kunt maken is ook geschikt als je halflang haar hebt. Pak 2 dikke zijplukken en rol die naar achteren en zet ze vast met schuifjes. Borstel de rest van je haar naar achteren en zet het vast in een staart. Pak de donut en steek de staart door het gat. Pak vervolgens de plukjes haar aan de bovenkant van de donut en zet deze over de donut heen vast zodat deze niet meer zichtbaar is. De onderste plukjes laat je lekker los hangen voor een nonchalant effect. Je maakt het af door hier en daar sierspeldjes of een mooi kammetje in de wrong te steken.

Snel klaar met de loop

Als je een keer geen tijd hebt maar toch een indrukwekkend kapsel wilt creëren, gebruik dan dit handige hulpmiddel, de Zenner Ponytailloop. Als je eenmaal weet hoe het moet is het een fluitje van een cent! Zet je haar vast in een losse staart en steek de punt van de loop (met het gat naar boven) tussen je hoofd en het elastiek. Vervolgens haal je de staart door het gat en trek je de steel van de loop door je haar heen naar beneden. Het effect is een kunstige wrong. Je kunt nu de rest van je staart vastzetten met schuifjes of – als je echt lang haar hebt – voor een dubbele loop gaan door dit nog een keer te herhalen. Succes verzekerd!

Innovatief met de banaan

De Zenner Bananenklem is een handige haarspeld die een beetje in de vergetelheid was gebracht. Maar je kunt er hele leuke effecten mee uithalen. Het voordeel van deze speld is dat je staart breed blijft dus er voller uitziet. Doe je haar naar achteren en zet de staart vast met de bananenklem. Vervolgens verdeel je de staart in 2 delen. Elk deel zet je vast aan de zijkant zodat een soort vlindereffect ontstaat. Origineel en vrouwelijk!

Klassiek met een twist: de rol

Een mooie klassieke wrong maken is minder moeilijk dan je denkt! Verdeel je haar in 3 delen: de zijkanten en de achterkant en zet deze even vast met een klemmetje. Neem een zijdeel en begin dat stevig te draaien zodat aan de zijkant van je hooft en soort rol ontstaat. Deze zet je achter op je hoofd vast met een schuifje. Doe hetzelfde voor de andere kant. Je kunt hier en daar wat extra schuifjes gebruiken om de rol halverwege wat vaster te zetten. Je kunt ook een ander handig hulpmiddel hiervoor gebruiken. Zorg wel dat de speldjes niet zichtbaar zijn. Daarna pak je de achterste pluk haar en rol deze van onderen naar boven en zet hem vast in het midden. Dit kapsel wordt helemaal mooi als je er hier en daar wat parelspeldjes in zet. Zo zie je eruit alsof je zo van de catwalk van Chanel afloopt!