Home Schwarzkopf Professional & Indola starten met tube-recycling
Hair update

Schwarzkopf Professional & Indola starten met tube-recycling

Goed nieuws! Ook Schwarzkopf Professional & Indola zien het nut in om een steentje bij te dragen aan het milieu. Want de afgelopen 140 jaar is het wereldwijd gemiddeld 0,9°C warmer geworden. Van de laatste 16 jaar waren er 14 warmer dan ooit gemeten. 7 biljoen mensen gebruiken 1,5 keer meer grondstoffen dan dat er beschikbaar zijn. Dit zijn feiten waar ook Schwarzkopf Professional & Indola niet aan voorbij konden gaan. Daarom starten de twee Beauty Care Professional haircare merken van Henkel, Schwarzkopf Professional en Indola, met een tube-recycling initiatief.

It is time for a change. There is no planet B.

Samen met de kapper maken we het verschil!

Het is tijd om duurzaamheid binnen de kappersbranche te bevorderen. Samen met de kapper maken Schwarzkopf Professional en Indola het verschil! Vanaf 1 september 2019 kan de kapper samen met Schwarzkopf Professional en Indola hun kleurtubes en folies recyclen.

Wanneer de kapper deelneemt, verzamelen zij alle kleurtubes en folies in zakken, die door Henkel worden opgehaald en vervolgens worden gerecycled. De lege kleurtubes en folie worden ontdaan van verfresten. Vervolgens worden deze door de schreddermachine gehaald en omgevormd tot spanen en krullen. Het afval wordt daarna omgesmolten en gebruikt als materiaal voor nieuwe kleurproducten. Op deze manier is de cirkel van recyclen rond!

Foto: George Bohunicky