Home Hoe schrijf ik een eerlijke review over mijn product?
Hair update

Hoe schrijf ik een eerlijke review over mijn product?

Wiewathaar.nl is de stem van jou, de consument. Wij bieden een online platform waar jij, als klant je stem kunt laten horen over je salon of product. Daarmee help je andere consumenten met het kiezen van hun product én – nog belangrijker – je laat de fabrikant weten wat je vindt!

Wiewathaar.nl is de stem van jou, de consument. Wij bieden een online platform waar jij, als klant je stem kunt laten horen over je salon of product. Daarmee help je andere consumenten met het kiezen van hun product én – nog belangrijker – je laat de fabrikant weten wat je vindt!

MISKOOP
Ook als je niet tevreden bent is het belangrijk dat je jouw stem laat horen. Haarproducten die je bij de kapper koopt zijn vaak prijzig en is dan extra balen als het tegenvalt. Vooral als dat product hebt gekocht op aanraden van je kapper. Als je het zomaar ergens gekocht hebt zonder advies, moet je ook eerlijk naar jezelf zijn. Producten werken alleen maar als ze gebruikt worden op het haartype waarvoor ze bedoeld zijn. Als je voor de eerste keer zomaar een product via een webshop koopt omdat het wel wat lijkt, loop je een risico. Daarom vragen we op WieWatHaar om je haartype, haarkleur en evt je haarprobleem in te vullen in je profiel. Dan kunnen andere bezoekers meteen zien of je review echt relevant is voor dat product.

reviewsschrijven-product

WAAROM EEN REVIEW?
Maar wat kun je wel van een product verwachten? Vaak worden in campagnes en advertenties allerlei beloften gedaan wat een product met je haar zou doen. Als je kapper je dit product dan bovendien nog aanraadt en je volgt de gebruiksaanwijzing, dan mag je ook wel resultaat verwachten. Misschien niet na een keer gebruik, soms moet je haar wennen aan ene product, maar na een maand moet je toch wel een verschil kunnen merken. Is het product te vet, of wordt je haar juist droog na gebruik? Hoe is de verpakking in gebruik, krijg je het product er moeilijk uit, of stroomt het juist over je handen? Allemaal redenen om het niet weer te willen gebruiken. Door een review te schrijven, help je andere gebruikers voor een soortgelijke miskoop. Doen dus! Maar ook als je geen reden hebt tot klagen is het goed om een review te schrijven. Want een fijn haarproduct gun je toch iedereen? Voor de fabrikant die vaak ook stiekem meeleest, is het ook goed te weten dat dit product een topper is. Dan weten ze dat dit nog lang in de handel moet blijven.

HOE SCHRIJF IK EEN REVIEW?
Zoek eerst het product op waarover je een review wilt schrijven.Als je op de productpagina bent, kunt je klikken op ‘schrijf review‘ en dan verschijnt een venster. Je kunt cijfers van 1 tot 10 geven voor het resultaat (hoe reageert je haar op dit product), de geur en hoe het product is in gebruik (de substantie en de verpakking). Daaronder vermeld je hoe vaak je dit product hebt gebruikt. Bij opmerkingen kun je toelichten wat je van dit product vindt. Doe dat kort en bondig, maar leg wel uit waarom je iets vindt. Opmerkingen als ‘ik vind het slecht‘ zegt een ander niets. Bedenk wat je zelf zou willen weten voordat je een nieuw product aanschaft en probeer die informatie in je review te verwerken.

BEN JE ER KLAAR VOOR?
Je hoeft nu allen nog maar je product te vinden en dat te reviewen. Hoe meer reviews hoe beter, zo help je andere gebruikers en hou je de fabrikant scherp. Bovendien, wie wil nu niet zijn/haar stem laten horen? Succes!