Home Redken Heatcure voor soepel & gezond haar, écht waar?
Hair update

Redken Heatcure voor soepel & gezond haar, écht waar?

Een paar weken terug ging ik op mijn fietsje 'helemaal' naar de Zuidas waar de luxe Rob Peetoom salon is gevestigd. Er stond een stevige wind en mijn haar zat behoorlijk door de war bij aankomst. Wind en mijn haar gaan niet goed samen. Het is nogal droog en bij het eerste zuchtje wind begint het al te pluizen. Maar gelukkig gaf dat dit keer niets, want waar kon ik dan beter arriveren dan in een salon waar ze hopelijk ook met mijn haar raad zouden weten?

redken-ronald

Redken presenteerde een aantal recente lanceringen op deze ongedwongen middag. Zo zijn er nogal wat nieuwe aanwinsten, zoals de handige root sprays in 5 verschillende kleuren, een heat-activated stylinglijn en de salontreatment Heatcure die wel 10 wasbeurten blijft zitten! Onder het genot van een wijntje vertelde topkapper Vincent Langendijk enthousiast over de nieuwe producten en wat deze voor je haar kunnen betekenen. Daarna mochten de gasten zelf kiezen welke behandeling ze wilden ondergaan.

Redken Heatcure

redken3

Aangezien de Heatcure het haar beter handelbaar belooft te maken, was de keuze voor mij niet moeilijk. Een treatment duurt ongeveer 20 minuten en kost rond de €20. Eerst wordt het haar gewassen en drooggedept. Daarna kon ik in de stoel plaatsnemen en werd plukje voor plukje, mijn haar behandeld met de speciale treatment. Vervolgens wordt elk plukje met een speciale tang behandeld. Het lijkt op een stijltang maar deze wordt niet heter dan 140℃ en is bedoeld om het product in het haar te laten trekken. Hier gaat de meeste tijd in zitten, want het hoeft daarna niet extra in te trekken. Ik loop meteen weer mee naar de wasbak waar het uitgespoeld wordt.

Er is ook een product dat je tussendoor thuis kunt gebruiken om het effect van deze behandeling te verlengen. Dit zijn sachets die automatisch verwarmen tot 40℃ nadat het is geopend. De warme crème masseer je dan als een masker in het haar en dit laat je wel intrekken. Het is namelijk niet de bedoeling dat je zelf met een stijltang aan de slag gaat, dat zou het haar kunnen beschadigen. De techniek hierachter lijkt op die van zelfverwarmende maskers die je ook steeds vaker ziet. Slim!

Root Fusion

redken2

In de spiegel zag ik dat het toch weer tijd werd voor een afspraak bij mijn kapper. Mijn haar groeit snel en ik kon alweer iets van een uitgroei zien. Een precies daarvoor is de Root Fusion zo handig! Je neemt een kleur die dichtbij je haarkleur (op je kruin) ligt en spuit het op je scheiding. Let wel op dat je afstand houdt, anders spuit je de verf (want dat is het toch) op je hoofdhuid. Bij mij nevelde de mist heel natuurlijk op mijn uitgroei neer waarna hij echt verdwenen was. Ideaal voor tussendoor als je even geen tijd hebt voor de kapper en toch een beetje fatsoenlijk voor de dag wilt komen. Ik had dit soort sprays al gezien bij de drogist van zusje van het moederbedrijf L'Oréal ze ook heeft in goedkopere versie. Maar die zijn verschrikkelijk en maken het haar heel stug bij de aanzet. Deze spray voel je niet eens zitten en het resultaat is heel natuurlijk. Echt een aanrader! Voor mijn donkerde haar bij de aanzetten, was bruin de mooiste kleur maar ik raad je aan je kapper om advies te vragen.

Satinwear 04

redken5

Deze lotion werd voor het föhnen aangebracht ter bescherming en voor iets versteviging. Ander voordeel is dat je de volgende dag je haar weer kunt bijföhnen zonder dat je extra product hoeft te gebruiken. Het spul wordt door de warmte gewoon weer geactiveerd!

Resultaat

redken-voor-na

Was ik blij? Ja, alle pluis was weg zonder dat mijn haar stijf of onnatuurlijk aanvoelde. Het had weer 'swing' en voelde na de behandeling wat voller en steviger aan. Het masker voor thuis heb ik nog niet geprobeerd, maar de rootspray wel en die werkt echt perfect! Ook ging het föhnen makkelijk na het wassen, alsof mijn haar iets minder droog aanvoelt. Het volume was wel weer weg, dus dat was het resultaat van professioneel föhnen. Maar voor €20 zou ik deze behandeling zeker nog een keer het voordeel van de twijfel geven omdat het lijkt alsof mijn haar net iets soepeler is geworden!

redken-resultaat2

Update

Inmiddels heb ik de Heatcure voor thuis geprobeerd. Het product komt in een sachet, waarvan je een lipje moet lostrekken. Daarna zie je allemaal gaatjes en gaat het automatisch verwarmingsproces starten! Dan knip je het open en ... het werkt echt! Het masker is al verwarmd en zo masseer ik het in mijn handdoekdroge haar. Ik laat het lekker lang zitten, wel een half uur. Na het uitspoelen ziet mijn haar er weer helemaal opgeknapt uit. Het voelt heel zacht en bij het föhnen blijft het pluisvrij. Nu is mijn haar nogal droog dus kan me voorstellen dat het kan verzwaren bij minder droog haar, laat het dan minder lang intrekken. Ik ben blij!

Wat vinden jullie van deze nieuwe producten?

 

Lees hier meer van en over Beauty Expert en Owner Marit Heemskerk