Home Onderzoek wijst uit: Kappers zijn het meest betrouwbaar!
Hair update

Onderzoek wijst uit: Kappers zijn het meest betrouwbaar!

Wie vertrouwen we het meest? Van alle beroepen? Nou, we kunnen verklappen dat kappers behoren tot de 7 meest betrouwbare beroepen! Wij vertrouwen onze kapper veel meer dan makelaars of degene waar we op stemmen; politici. En ook meer dan journalisten 😉

Liever een kapper dan de kerk

Een Engels onderzoek wees uit dat 69% van de ondervraagden hun kapper vertrouwen. Dat is meer dan de dominee (67%) of de politie (68%). En dat is een ander beeld dan 30 jaar geleden, toen nog maar liefst 85% de afgezanten van de kerk, zoals dominees en priesters, vertrouwden. Kappers doen het dus heel goed door de jaren heen!

stream_img

Kappers staan op nummer 5. Dokters, leraren, wetenschappers en rechters doen het alleen beter. Maar tja, als we die niet meer kunnen vertrouwen, hoe ziet onze samenleving er dan uit? Schokkend is dat politici zo laag scoren en ook aftapschandalen en paparazzi hebben niet veel goeds gedaan voor het imago van journalisten.

Mensen zoals jij en ik

CSw3bLAXAAEewiK

Meest opvallend is volgens onderzoeker Bobby Duffy van onderzoeksbureau Ipsos MORI dat we juist de 'gewone' man en vrouw het meest vertrouwen. Mensen dus als jij en ik. Wij zijn namelijk geen paparazzi en tappen ook niets af 😉 Wij testen producten en zeggen het ook als ze niet goed bevallen. Dat zijn de grondvesten van WieWatHaar. Vandaar ook de populariteit van blogs, gewone mensen die vertellen over verschillende onderwerpen en geen reden hebben om daar niet eerlijk over te zijn. Sterker nog, meestal zijn ze hun blog begonnen omdat ze eerlijkheid misten in de pers.

Maar dat wisten we eigenlijk al, daarom lezen we ook allemaal zo graag die blogs. Maar kapper is al een heel oud beroep en is ook een beetje de vreemde in in de bijt bij de rechters, dokters en leraren. Daarom vind ik het dubbel zo bijzonder dat deze enthousiaste creatievelingen die zich over onze haren ontfermen ook in de top 5 staan!

Vertrouw jij je kapper ook?

Bron: Ipsos Mori, beeld: Cottonbro