Home Nooit meer pluis?
Hair update

Nooit meer pluis?

Zeg vaarwel tegen pluis met de "No Frizz" lijn van Living Proof. Deze producten, die sinds vandaag op WieWatHaar staan, zijn al ruim een jaar hot in de Verenigde Staten. Sinds kort zijn ze ook in Engeland verkrijgbaar en bij enkele Sephora winkels in Frankrijk en Oost Europa. Je moet er dus nog wel moeite voor doen maar de resultaten schijnen verbluffend te zijn. Ik ging op onderzoek uit.
Wetenschappers van de MIT (Massachusetts Institute of Technology) gingen eens praten met een investeerder om een nieuw product op de markt te brengen. Een van de meest gehoorde klachten over haar is pluis. Robert Langer, een chemicus, kwam erachter dat silicone misschien wel wat pluis kunnen onderdrukken maar dat het uiteindelijk toch niet werkt in een vochtig klimaat. Het gevolg is dat veel vrouwen teveel silicone gebruiken om steeds maar weer die opkomende pluis te onderdrukken. Uiteindelijk houden ze een vette bos haar over, misschien pluisvrij, maar niet aantrekkelijk. Dr. Langer kwam erachter dat een molecuul (PolyfluoroEster), ook gebruikt als beschermlaag voor medische apparatuur, veel beter werkt tegen pluis. Deze molecuul is kleiner dan silicone en dus lichter voor het haar. Een nieuw merk was geboren: {link productlijn#190}. Er zijn 2 lijnen: Full en No Frizz. De producten zijn niet goedkoop, zeker niet als je nog een manier moet verzinnen om ze naar Nederland te krijgen. Voor een styling crème van 120ml betaal je €20. Maar ik weet zeker dat velen dat er graag voor over hebben als deze producten ook echt werken.
De verpakking is simpel en strak. In mijn badkamer zouden deze flessen zeker niet misstaan. Ik ga ze zeker bestellen en zal jullie laten weten hoe ze bevallen. Ook laat ik weten waar ze te koop zijn, als ik meer informatie heb. Mijn vraag aan jullie is dan ook: wie heeft info over deze producten?
Marit/WieWathaar