Home Noir Stockholm: Nordic haircare uit Zweden
Hair update

Noir Stockholm: Nordic haircare uit Zweden

Een paar weken geleden was de lancering van het hippe haircare merk uit Stockholm bij House of Orange in Amsterdam. Noir Stockholm. Een compacte range effectieve haarproducten voor de kapsalon. Deze lijn is ontwikkeld door de bevlogen haarstylist Hans Nilsson, die ook aanwezig was in Amsterdam. Samen met Ellen Ericsson is hij eigenaar van de high-end salon Noir Stockholm. Nu weten we wel dat er op beauty & fashion gebied veel moois uit Scandinavië komt. Denk aan Acne Studios, Marlene Birger, Bruuns Bazar, Ganni, Sacha Juan en Face Stockholm. En dan hebben we het niet eens over H&M, COS, &Other Stories!

Noir-stockholm-03

Nu kunnen we dus ook Noir Stockholm aan dit lijstje toevoegen. Hans demonstreerde de producten op prachtige modellen. Alle producten zijn vanuit het niets ontwikkeld en dat duurde jaren. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geuren. Alles is zo ontwikkeld, dat de producten probleemloos samen kunnen worden gebruikt. De verpakking is strak en ontwikkeld met het oog op het mileu. Recyclebaar aluminium, van PET en van gecertificeerd milieuvriendelijk papier. In plaats van doosjes, zijn de flesjes verpakt in zakjes wat het niet alleen een eigen karakter geeft, maar ook minder ruimte inneemt en daardoor zuiniger om te vervoeren, óók weer beter voor het milieu.

EDITORS CHOICE Silkes Cream 

Noir-stockholm-02

Het werkte aanstekelijk om Hans Nilssen zo enthousiast te horen praten over deze lijn en inderdaad - de geuren zijn heerlijk! Subtiel, chique en best wel verslavend. In de goodybag zat Editor's Choice, perfect voor mijn haartype.  Een vochtinbrengende, zijdeachtige stylingcrème met een lichte hold die glans geeft. Dit product kost wel wat (€32,95) en komt in een metalen tube van 100ml. De verpakking heeft iets weg van een verftube en dit was precies het effect dat Hans wilde. Als kapper ben je immers ook kunstenaar die producten mixt & matcht voor je haarcreaties.

Noir-stockholm-01

De witte finishing crème is inderdaad voedend en haalt snel pluis weg. Maar het deed nog iets meer, het gaf mijn haar meer body, meer swung. Het is geen product dat je eindeloos tussen wasbeurten door moet gebruiken, maar net na het wassen is het de ideale finishing touch. Het doet mij denken aan mijn ooit geliefde Silk Grooming Cream van Kiehls, maar deze substantie is wat dunnen en verdeelt fijner. Enig nadeel is dat er snel teveel product uit de tube komt, vooral als je er vooraf per ongelijk iets in hebt gedrukt. En dat is dan weer zonde, want zoals ik al aangaf, goedkoop is het niet. Toch heb je maar een beetje nodig dus niet knijpen in die tube en dan doe je er best lang mee!

Meer product insights? Kijk dan hier