Home Nieuw in de salon:  de Refill Bar van Authentic Beauty Concept
Hair update

Nieuw in de salon:  de Refill Bar van Authentic Beauty Concept

Recycling start aan het einde van de ‘weggooi-maatschappij’. AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT gelooft dat hervullen deel kan en moet uitmaken van het dagelijkse leven en daarom introduceren zij de Refill Bar!

Na een succesvolle testfase, gestart in oktober 2020, is AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT trots om de nieuwe generatie van hun Refill Bar voor te stellen – een refillsysteem waarmee salons en consumenten de mogelijkheid hebben om op een circulaire manier te consumeren en zo een steentje bij te dragen aan een duurzamere maatschappij. 

Hoe werkt the Refill Bar? 

Het idee is simpel: Vul, breng je fles terug en help het milieu. 

Voor de Refill Bar kunnen salons 5L Gallons aankopen van de Cleansers en Conditioners. Consumenten kunnen met een hervulbaar flesje (250ml, gemaakt van 90% post-consumer gerecycled plastic) hun producten hervullen. Wanneer het flesje op is, gaat het niet in de vuilnisbak maar wordt het terug meegenomen naar de salon om opnieuw gevuld te worden. Elke hervulbaar flesje van 250 ml kan bovendien minstens vijf keer worden hergebruikt, wat een besparing van 83% plastic oplevert. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid ligt al vanaf het begin aan de basis van Authentic Beauty Concept, een merk dat zich inzet voor het ontwikkelen van duurzame innovaties om betekenisvolle en blijvende verandering te brengen. Het merk heeft reeds verschillende stappen gezet zowel wat betreft hun ingrediënten en verpakkingen als hun sociale projecten. AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT blijft verder zoeken naar manieren om een bewuste en duurzame levensstijl in the picture te brengen.