Home Nederlandse Beautybranche groeit sterk
Hair update

Nederlandse Beautybranche groeit sterk

Er komen steeds meer schoonheidssalons en dat betekent dat Nederlandse vrouwen (en mannen!) steeds vaker bereid zijn geld uit te geven aan professionele schoonheidsverzorging. Aantal ondernemingen in de schoonheidsverzorging
Momenteel staan er 37.323 bedrijven in Nederland met als hoofdactiviteit “schoonheidsverzorging, pedicures en manicures” ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De afgelopen 5 jaar is dat aantal met bijna 30% toegenomen en dat is enorm veel! Je kunt de groei ook zien in onderstaande tabel.


procentuele mutatie aantal bedrijven en vestigingen in de schoonheidsverzorging per jaar volgens het CBS*) voorlopige cijfers

In het jaar 2007 groeide het aantal bedrijven in de schoonheidsverzorging met ruim 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat was het jaar met de sterkste procentuele toenam in de afgelopen twaalf jaar. In het jaar 2012 bleef de groei van het aantal bedrijven steken op 1,5 procent. De afgelopen jaren nam het aantal bedrijven jaarlijks toe met circa 5 procent. Ook de cijfers over de eerste helft van 2019 laten een groei zien.

Meeste groei in Noord-Holland
In Noord Holland is de groei het sterkst. Maar het goede nieuws is dat trends meestal gestart worden in de Randstad en dat de rest van Nederland dan vanzelf volgt. Voor de Beautybranche is dit natuurlijk goed nieuws. Eindelijk beseffen Nederlandse vrouwen dat een bezoek aan de schoonheidsspecialiste echt geen overdadige luxe is, maar bijdraagt aan het onderhoud van je huid en dit zou eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten zijn als een bezoekje aan de kapper.


groeipercentage aantal vestigingen in de schoonheidsverzorging 2019 t.o.v. 2014

Bron: Marketingrapport Schoonheidsspecialisten 2019 | Foto: Antonika Chanel