Home Less is more - ingetogen collectie van Paul Gehring
Get the look

Less is more - ingetogen collectie van Paul Gehring

De Nederlandse kapper Paul Gehring woont in Spanje en heeft over de hele wereld gewerkt, o.a. in Italië, Korea, Mexico en Amerika. Zijn nieuwstee collectie ‘Who are you – The Manifest’ is een vervolg op zijn collectie uit 2019.

Het thema ‘Hair has no gender’ is ook in de nieuwe collectie duidelijk aanwezig. De toevoeging ‘The Manifest’ is een herbevestiging van het actuele thema. De realiteit laten zien, less is more en de serene kalmte van het haar zijn keywords in deze gender neutrale collectie.

Hair has no gender

Paul Gehring: "Vanuit de haarindustrie word je gebombardeerd met extreme coupes en niet-commerciële haarkleuren. Maar (haar)mode wordt juist bepaald door de macrotrend ‘natuurlijkheid’. We laten man-vrouw duo’s zien omdat in de mode de lijn tussen wat vrouwelijk en wat mannelijk is diffuser is geworden. Haar is genderless. Het gaat om het dragen ervan, de attitude. Wij zoeken niet naar perfectie, maar naar datgene wat iemand zo typeert. Zo hebben we ook de modellen gecast. Want image is niet alleen je uiterlijk, maar vooral je attitude. Creativiteit wordt vaak verkeerd uitgelegd naar extreem haar, terwijl de kracht juist ligt in less is more: ‘stil’ haar dat niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden. Op dit moment is gepersonaliseerd haar belangrijker dan ooit. Door de collectie zwartwit te fotograferen laten we de kleur aan de creativiteit van de kapper over. Zo kan hij of zij samen met de klant de kleur bepalen en zo de coupe nog meer personaliseren."

Meer haarcollecties , de Feeërieke haarcollectie of de Vulnerable Blue collectie