Home Mijn Vulnerable Blue collectie 2020
Get the look

Mijn Vulnerable Blue collectie 2020

Zo, nu even wat anders dan de Covid19 waanzin die de wereld uitdaagt. Amper een week geleden werd mij gevraagd om een mooi stuk over knippen te schrijven. Ik reageer gelijk met: “Ja natuurlijk doe ik dat!”, het is altijd een eer als er naar mijn mening wordt gevraagd binnen mijn vakmanschap. Maar dit keer was en is er veel aan de hand binnen onze kappersbranche. Mijn salon was inmiddels al een week dicht vanwege de Covid19.

Stil zitten is niets voor mij en ik deel dan ook graag mijn inspiratie. Het betreft een look uit mijn meest recente haarcollectie 2020: Vulnerable Blue.

Inspiratie is een woord dat voor mij vanzelfsprekend is. Ik word werkelijk door alles geïnspireerd; het kan bijvoorbeeld een land zijn, een modeontwerper die zijn collectie showt of een zanger(es). Dit keer was mijn inspiratiebron de kleur blauw zoals de lucht. Ja zo simpel klein kan de inspiratie zijn met als vervolg soms grote resultaten. Deze collectie heeft een Coiffure Award nominatie binnengehaald!

Met deze coupe wil ik 3 dingen laten zien:

1: Vloeiende zachte lijnen die ik heel organisch geknipt heb en vervolgens met een heren Tondeo scheermes heel subtiel bewerkt.

 2: De gouden tinten wilde ik in de kleuring hun werk laten doen. Na een periode met zoveel koele tinten mag goud weer een podium krijgen. Bij sommige dames staat goudblond ook nog eens mooier dan een koele tint. De aanzet is net wat donkerder ingekleurd dan de lengten en punten. Vervolgens heb ik speels de coupe geknipt met een mooie schaduwverloop als resultaat.    

3: Glans mocht niet ontbreken aan deze coupe, vandaar dat een shampoo voor gekleurd haar en een voedend haarmasker is gebruikt. Het goud komt dan nog meer naar boven. Vervolgens heb ik het haar eerst met een kam geföhnd en daarna met een beetje serum en een shaper in model gebracht. Het resultaat is een zachte en tegelijkertijd high fashion look, sterk in simplicity. Op naar het Coiffure Award Gala op 13 september, fingers crossed!

Fotografie : G+K | Visagie : Florence Claire | Styling – Concept - Hair: Ismahan Obenali

Meer inspiratie van Ismahan Obenali!