Home Kleuren zonder chemicaliën
Hair update

Kleuren zonder chemicaliën

Het is mij, als colorista, niet ontgaan dat er op dit moment een verschuiving plaatsvindt van chemische- naar natuurlijke verf.

Mijn dagelijkse bezigheden als haircolor artist is het realiseren van veel kleuringen, van een natuurlijke melting color tot aan een transparante natuurlijke grijsdekking.

Een vak apart

Kortom, haarkleuren is een wereld op zich! Mijn motto luidt ook altijd: een kapper is geen colorista. Als je het woord 'kapper' vertaalt, dan hoor je het al: knipper.

Haarkleuringen eisen chemie om jouw aanbod creatief en ruim te houden in de salon. Zeker als je een kleurcorrectie moet uitvoeren!

Natuurlijke kleuringen

De afgelopen tijd hebben wij echter vaak dames die zich bij ons aanmelden voor een kleuring en eisen dat er met strikt natuurlijke kleurproducten wordt gewerkt.

Mijn vraag is altijd: is dat vanwege een allergie of uit idealisme? Vaak komt dat voort uit een ideaalbeeld. Het beeld dat in de maatschappij anno nu wordt geschapen is dat het gebruiken van natuurlijke kleuringen beter is voor je haar en je gezondheid.

Veel onduidelijkheid

Ik merk dat er bij de consument veel onduidelijkheid bestaat wat haalbaar is met een natuurlijke kleuring. Want in de praktijk is dat namelijk niet erg veel! Om te beginnen kun je niet ontkleuren zonder chemie en kun je een kleur moeilijker vanuit een onderbouwde kennis van kleurhoogte en kleurenprisma realiseren.

Ik blijf het iedere keer herhalen: wil je een passende duurzame high quality kleuring, vraag dan alsjeblieft niet om een natuurlijke kleuring!