Home Kleur zegt zoveel meer dan woorden…
Hair update

Kleur zegt zoveel meer dan woorden…

Er wordt vaak gevraagd, wat is de trend? De trend is dat je jezelf durft te zijn. Of je nou gaat voor mooie natuurlijke tinten of voor unicorn haar. Het belangrijkste is dat je je identiteit versterkt. Dát is de trend. Of dat nu highlights, babylights, foillage of balayage is.

Kleur is je identiteit…

Kleur is een lifestyle…

Lifestyle

Tegenwoordig is iedereen bezig met lifestyle. We letten op onze voeding, we sporten, we hebben bepaalde interesses. Er wordt bewuster nagedacht over keuzes en we zijn bewuster bezig met onze lifestyle. Zo zijn meer mensen vegetariër, vegan en zijn we juist heel erg bezig met biologisch. Ook sporten we meer, dit kan fanatiek in de gym zijn of yoga in de natuur. We gaan voor een vrije opvoeding van onze kinderen of juist heel streng. Alle keuzes die we tegenwoordig maken doen we heel bewust en durven daar ook voor uit te komen. 

Haarkleur

Dit is hetzelfde met haarkleur. Mijn passie voor het vak is kleur en vaak wordt me gevraagd wat ik het leukste vind om te doen. Dat is heel uiteenlopend. Unicorn haar maken, een mooie natuurlijke highlight of balayage. Eerlijk, ik vind het allemaal gaaf om te doen. Belangrijk voor mij is dat de kleur past bij de persoon. Iemand moet blij en zelfverzekerd de deur uitlopen. De kleur moet gedragen worden. Tijdens het adviesgesprek bespreek ik altijd goed wat de wensen zijn van de persoon in de stoel. Heb je het ervoor over om een kleur bij te houden of moet deze juist onderhoudsvriendelijk zijn? Op die info wordt een techniek bepaald en een kleur gekozen. Highlights, babylights, foillage of balayage zijn momenteel de meest gekozen technieken. 

De trend van nu is dat je jezelf durft te zijn

Wat wel een trend is voor mij, is dat iedereen zichzelf mag zijn. En of dat nu betekent dat je een uitgesproken kleur hebt of juist een mooie natuurlijke kleur, niks is te gek of te saai. Een uitgesproken kleur mag gezien worden en is voor een uitgesproken persoon. Een natuurlijke kleur is de kunst deze kleur zo mooi natuurlijk mogelijk te plaatsen. Het belangrijkste van de trend van nu is dat je jezelf durft te zijn. En dit laat je zien met een kleur die bij je past. 

Liefs,

Ingeborg

Tekst: Ingeborg van de Ven

Op zoek naar meer looks en trends? Kijk dan hier voor meer inspiratie!