Home Kappers in opstand tegen onvoldoende corona steun
Hair update

Kappers in opstand tegen onvoldoende corona steun

Morgen gaan in veel gemeenten kappers demonstreren tegen de lockdown en de onvoldoende compensatie daarvoor. Nooit heeft Nederland in zoveel gemeenten (125 van de 352) tegelijk formele demonstraties gekend.Deze demonstraties zijn volgens de regels bij de burgemeester van de betreffende gemeente gemeld.

Kappers vullen hun stoelen met etalagepoppen 

Hiermee willen de kappers onder de aandacht brengen dat zij ook een boterham willen verdienen voor hun gezinnen en dat zij het enorm zwaar hebben door de geldende coronamaatregelen. 

We moeten werken omdat de compensatie er niet of onvoldoende is.

Robért Jezewski

Robért Jezewski (Team Hair Fashion) verwoordt het zo: “ Met de demonstratie en actie laten we als kappers op 30 december zien dat we moeten werken omdat de compensatie er niet of onvoldoende voor onze branche is. Om dit binnen de regels te laten zien zullen we naast de mini-demonstraties in heel het land ook onze stoelen vullen met etalagepoppen. ” 

Onvoldoende steun

Voor de kleine zelfstandige thuiskappers is er alleen steun als er geen partner is die meer inkomen heeft dan 1500 euro. Voor de kleine zelfstandige kappers met een salon is de steun voor de derde keer op rij ontoereikend. 

Het Ondernemerscollectief Ik kan niet meer - Knippen: “ De wet- en regelgeving was en is nog steeds niet duidelijk waarom kleine zelfstandigen die hun vak aan huis uitoefenen hun werkzaamheden niet mochten of mogen uitvoeren. Buitenom het feit dat dit vanuit de Regering op het gebied van volksgezondheid natuurlijk niet wenselijk was en is. De coronawet voorziet namelijk (in het geheel) niet in maatregelen in een woning. Wat in de steunmaatregelen dan weer wel als argument is gebruikt om niet financieel te compenseren. ” 

Petitie voor Tweede Kamer

De opbrengst van de demonstratie en acties zullen gebundeld in meldingen en foto's aan de Tweede Kamer in een petitie worden aangeboden. De branche vindt het belangrijk te laten zien dat de actie gevoerd wordt binnen de gestelde regels.