Home Kapper zonder Schaar
Hair update

Kapper zonder Schaar

Op Uitzending Gemist bekeek ik net het programma Bij ons in de PC van Jort Kelder (KRO) en zag ik de fascinerende wereld van haarstylist Mark Biagio, ofwel de 'kapper zonder schaar'. Op een prachtige plek aan de Herengracht in Amsterdam ontvangt Mark zijn klanten in luxueuze sfeer waar hij hun haren wast en in model brengt met producten van Alterna.
Klanten krijgen alle aandacht want hij ziet maar een klant tegelijk. 'Vrouwen komen hier voor die aandacht", verklaart Mark zijn handelswijze. "Ik heb een vrouw die in haar huwelijkse voorwaarden heeft laten opnemen dat ze 2x per week naar de kapper mag. Dat zijn echt die Oud-Zuid verstandshuwelijken." Ze worden verwend met een wijntje en een hapje en dan komen de verhalen wel los. "Mark is gewoon een maatje die ontzettend goed is in z'n vak", zegt Leonie, een van zijn klanten. Klant worden doe je niet zomaar want Mark is kieskeurig en vindt dat het moet klikken. Hij krijgt zijn klanten via via. De vrouw die tijdens de uitzending in de stoel zit kent Mark omdat haar moeder uit Wassenaar ook al bij hem kwam.
Mark wil liever geen nouveau riche in zijn salon. "Vooral die vrouwen van begin 30 die net een kind hebben en die heel veel aandacht nodig hebben. Daar heb ik geen zin in. Alles vertellen ze hier. Hun huwelijk, het vreemdgaan. 8 op de 10 gaat vreemd in Oud-Zuid. Je hebt vaak langer een kapper dan een echtgenoot."
Marc Biagio Hairwellness
Bekijk de uitzending hier