Home Is 'Hair Dusting' de nieuwe oplossing als je lang haar wilt?
Hair update

Is 'Hair Dusting' de nieuwe oplossing als je lang haar wilt?

Wat een aparte term, Hair Dusting. Letterlijk betekent het je haar afstoffen. Maar daarvoor ga je natuurlijk niet naar de kapper! Het is een term voor het opfrissen van je kapsel, het bijknippen van je gespleten puntjes. Maar je knipt ook al die gebroken en gespleten haartjes die soms so irritant naar buiten springen. Een soort kleine beurt voor je haar dus. Alleen de beschadigde stukjes worden bijgeknipt, er wordt eigenlijk niets in lengte van je haar gehaald.

Gespleten haarpunten

split-ends1

De kapper die deze term heeft bedacht is Sal Salcedo en hij komt uit Los Angeles. Het is een nieuwe service, die je tussen twee kappersbezoeken in kunt doen. En natuurlijk ook heel geschikt voor diegenen die hun haar willen laten groeien maar wel  gezonde lokken willen.

Hair Dusting

Nu bestaat deze techniek al langer en vroeger werd het ook wel gedaan. Reden dat kappers er niet zoveel zin in hebben is dat het erg veel tijd kost en ze er niet zo heel veel voor kunnen vragen. Leuk is het ook niet voor een kapper, die knipt je haar liever weer mooi in model.

De kans dat we hier veel 'Hair Dusting' gaan zien is daarom klein. Of zijn er ook in Nederland al kappers die het doen?