Home Heb jij deze dingen weleens meegemaakt bij de kapper?
Hair update

Heb jij deze dingen weleens meegemaakt bij de kapper?

Zou jij zo'n blow-dry accepteren bij je kapper? Dit gaat er wel heel hardhandig aan toe. Toch kan het ook bij een 'gewone' kapsalon gebeuren dat je kapper soms net iets te enthousiast aan het werk gaat en te weinig rekening met je houdt. Herkenbaar? Heb jij een van onderstaande dingen ook weleens ervaren?

1. Hardhandig föhnen

Misschien denkt je kapper dat het maar even snel moet gebeuren, maar te hard met een borstel door je nog vochtige haar trekken, kan echt heel pijnlijk zijn!

2. Water te koud of te warm

Het is ook wel fijn als de mengkraan het goed doet bij de kapper en dat de juiste temperatuur wordt uitgeprobeerd op de handen van je kapper en niet meteen op je hoofd! Want wie heeft weleens meegemaakt dat je haar wordt gewassen en het water ineens ijskoud of gloeiend heet werd?

3. Wasbak niet goed afgesteld

Je kent ze wel, zo'n lig of zitstoel voor de wasbak bij je kapper, ook wel een 'was unit' genoemd. Deze kunnen worden bijgesteld zodat jouw nek niet in een onnatuurlijke knik tegen die wasbak aan komt. Want hoe lekker je kapper die wasmassage dan ook geeft, je kunt er niet van genieten als die wasbak in je nek duwt!

4. Nat gezicht of natte rug?

Dat wassen is nog wel een dingetje. Niet zo fijn is het als je kapper water in je gezicht laat lopen en je mascara uitloopt, terwijl je na de kapper nog naar een afspraak moet. Of nog erger, je haar niet goed afdroogt, zodat er straaltjes water in je nek naar beneden lopen. Vooral in de winter is dat niet zo fijn. Nog andere dingen waar je tegenaan loopt tijdens de wasbeurt bij de kapper?

5. Je tas ...

Bij een kapper moet je soms nog weleens verplaatsen, naar de wasbakken of zelfs naar een andere plek voor het verven. Waar laat je dan je tas? Neem je die steeds mee, of is er een handige opbergplek zodat je er niet meer over na hoeft te denken. Wat vind jij fijner, je tas altijd bij je of een opbergplek waarvan je weet dat hij niet in de weg (ergens op de grond) ligt?