Home Hair & Art | Redken support Nederlandse korte artfilm
Hair update

Hair & Art | Redken support Nederlandse korte artfilm

Hoe mooi kan het zijn als alle kunstvormen samenkomen! Dat gebeurde afgelopen week, toen in Muziekgebouw aan 't IJ de korte film 'House of Salt' van regisseur Willem Gerritsen werd gepresenteerd in een bijzondere setting. Gerritsen heeft o.a. Spinoza geregisseerd en heeft al vele prijzen gewonnen. De korte film was onderdeel van een perdormance met life muziek van muziekensemble Asko|Schönberg (gecomponeerd door Raphael Vanoli) . De acteurs droegen prachtige kleding van designduo Martan (Diek Pothoven & Luuk Kuijf) en namen plaats aan een lange tafel op het podium. Dezelfde karakters waren ook te zien in de film, die geïnspireerd was op het waargebeurde verhaal van 'The Pianoman'. Topkapper Siko van Berkel was voor Redken verantwoordelijk voor de kapsels.

The Pianoman

Martan-redken-01

In 2005 spoelde een volledig doorweekte pianoman aan op het strand van Kent. Omdat hij niet sprak bleef zijn identiteit lange tijd een mysterie, totdat hij na het tekenen van een piano naar een vleugel werd gebracht en hier urenlang op speelde. Hierom probeerden wereldwijd verschillende nieuwskanalen deze aangespoelde vreemdeling zich toe te eigenen. Daarmee legt dit verhaal de vaak paradoxale omgang met 'de vreemdeling' bloot.

Martan

Martan-redken-07

Stoffen doordrenkt met vloeibare rubbers, prints geïnspireerd op de golven van David Hockney, constructies van gelamineerde schelpmaterialen en silhouetten die als het ware van het lichaam afdruipen zijn een weergave van de zee waaruit alle filmkarakters zijn geboren. De mate van 'doorweekt zijn' of het ontbreken daarvan geeft aan in hoeverre ze hun identiteit hebben moeten opgeven om toe te treden tot de gemeenschap. Zodoende speelt het haar en kleding van de acteurs een organische rol binnen de korte film. De film werd in slechts 4 dagen geschoten en een gemeleerd publiek was aanwezig tijdende de premiere.

Siko van Berkel over deze bijzondere samenwerking:

“We zijn zo bijzonder trots op het resultaat van de première van de fashion film en fashion show. Voor dit bijzondere project van MARTAN wordt op het hooste niveau samengewerkt in Nederland tussen mode, muziek en film. We zijn met REDKEN de samenwerking aangegaan met MARTAN, omdat we staan voor de elementen fashion en een edgy benadering. Met het REDKEN backstage team hebben we tijdens de opnames van de film en de fashion show de wet look centraal gezet, compleet in lijn met de visie van MARTAN en film director Willem Gerritsen. Hoogglans haar voert de boventoon bij de completerende wet look, alsof de schittering van de zee in het haar wordt weerspiegeld.”

Martan-redken-08

Martan-redken-07 (1)

Martan-redken-05

Martan-redken-03

Martan-redken-02