Home Haarverzorging op maat, dat wil ik ook!
Hair update

Haarverzorging op maat, dat wil ik ook!

Een paar weken geleden ging ik naar München voor een heel bijzondere lancering en wel van Wella System Professionals. Ik had natuurlijk van het merk gehoord, maar kende de producten niet echt goed. Dit zou iets heel bijzonders zijn, iets waar Wella jaren achter de schermen had gewerkt, ik was benieuwd!

sp-4

De lancering vond plaats in een van de mooiste spa's ter wereld; de Lanserhof, waar beauty en medische wetenschap elkaar ontmoeten. Iedere gast die daar verblijft krijgt een compleet dieet- & beautyprogramma op maat voor een minimum periode van 10 dagen. Een filosofie die nauw aansluit bij de nieuwe System Professional EnergyCode. Enfin, voordat jullie denken dat ik het ook op 10 dagen vasten heb gezet, wij verbleven in een hotel in München en werden 's ochtends door een prachtig glooiend landschap naar deze bijzondere plek gereden.

Denk aan je hoofdhuid!

sp-6

Deze nieuwe luxe lijn System Professionals EnergyCode heeft als uitgangspunt een totaal nieuwe filosofie. Namelijk dat elk haar verschillend is en je alleen goed advies voor thuisgebruik kunt geven, als je ook echt haarproducten op maat kunt leveren. Een andere achterliggende gedachte is dat mooi, glanzend haar alleen kan groeien op een gezonde hoofdhuid. Vandaar dat het persoonlijke advies naast het invullen van een vragenlijst, ook een hoofdhuiddiagnose inhoudt.

Lipiden, baby!

sp-5

Wat nieuw was voor me, was het grote belang dat werd gehecht aan lipiden. Haar bestaat uit keratine (dat wist ik wel) en lipiden, waarbij je de lipiden moet zien als het cement die de keratine bijeenhoudt. Zonder voldoende lipiden dus geen soepel haar. Check! Ik had dus al die jaren aan mijn lipiden moeten werken!

sp-1

Energy Code

De lijn bevat in totaal 66 producten, die zodanig zijn geformuleerd en geparfumeerd, dat ze allemaal onderling gemixt kunnen worden. Met deze 66 producten zijn maar liefst 174 miljoen combinaties te maken. Elke combinatie staat voor een code, ofwel de EnergyCode.

Hoe werkt dat?

sp-2

Ik heb een diagnose en behandeling ondergaan. De eerste stap is dat je samen met een beauty expert door de vragenlijst gaat, die je op een iPad invult. Daarnaast bekeek de kapster met een speciale microscoop mijn hoofdhuid. Al die bevindingen samen leverden een code op. Het leek wel een game; je drukte op de knop en de wizzard ging rekenen welke code ik had, heel spannend!

Mijn persoonlijke code is:

R1 + H2 + X2E   +   L4 + X4L + C5B

Dat ziet er heel wiskundig uit, maar elke cijfer + letter staat eigenlijk voor een product. Ik heb dus 6 producten nodig om mijn haar thuis optimaal te kunnen verzorgen. Ik kreeg de producten gelukkig mee in een goodybag maar kan me voorstellen dat dit een behoorlijke investering is, want 6 producten van zo'n €25 per stuk ... Maar daar hebben ze bij Wella ook aan gedacht want er worden straks royaal samples uitgedeeld. Dus je koopt een paar producten en probeert de rest, zodat je wel een paar dagen de hele routine kunt proberen.

Mijn producten zijn:

  1. Repair Shampoo
  2. Hydrate Conditioner
  3. Elastic Force
  4. Luxeoil Reconstructive Elixir
  5. Liquid Hair
  6. Colorsave Bi-phase Conditioner

De stappen

sp-3

Na het advies ging ik naar de wasbak en kreeg ik een heerlijke wasmassage. Daarna werd de conditioner opgebracht en die moest een paar minuten intrekken. Na het uitspoelen, werd mijn haar ingespoten (ongeveer 10 spuitjes, best veel) met de Elastic Force. De naam zegt het al, dit product zorgt voor soepel haar. Dat werd heel snel weer uitgespoeld en daarna kreeg ik een beschermingspray tegen de hitte van de föhn. Na het drogen nog wat Elixer in de punten. Dit product bevat keratine en is totaal niet vet.

Wat me het eerst opviel na een behandeling, was de 'swing' in mijn haar. Het droge, dorre was veranderd in iets dat op glanzende gepolijste lokken leek. Natuurlijk komt dat ook door het professioneel föhnen, het waren immers niet de eerste de beste stylisten die hier aan de slag waren geweest. Maar toch, ik was heel benieuwd wat de producten thuis zouden doen.

INTERVIEW POPPY & CHLOE DELEVIGNE

En dat laatste ben ik nu aan het proberen. Ik wacht nog op de Liquid Hair, die mij ook werd geadviseerd (een favoriet van Poppy Delevigne, een van de ambassadors van het merk) maar die niet op voorraad was. Als ik alle producten compleet heb, laat ik jullie weten hoe ze me zijn bevallen. Stay tuned!

De producten zijn vanaf januari 2017 bij geselecteerde Wella salons verkrijgbaar.