Home Haarkunst tijdens de Alternative Hair Show 2017
Hair update

Haarkunst tijdens de Alternative Hair Show 2017

Featured Video Play Icon

Een week geleden had ik het voorrecht om bij de meest befaamde haarshow, The Alternative Hairshow te zijn op uitnodiging van Wella die tevens ook sponsor is. Deze haarshow werd voor de 35ste keer gehouden in de Royal Albert Hall in Londen en bestaat uit een veelzijdig programma van shows, een wedstrijd en een goed doel.

AHS-marit

De shows zijn waanzinnig over the top en veel. In totaal waren er maar liefst 20 shows en dan heb je ook de deelnemers van de awards nog. Je kijkt echt je ogen uit en het draait om meer dan alleen haar. Alles klopt, de choreografie, de styling en de modellen zorgen dat het haar ofwel hoofdtooien nog beter tot hun recht komen. En dan zijn er ook de Visionary Awards, opgericht door Anthony Mascolo (van Toni & Guy) ter promotie van nieuw talent. Deze internationale wedstrijd kent 2 categorieën; Cut & Colour, Men’s en Avant-Garde.

AHS-charity

Maar de avond ging niet alleen om de buitenkant. De stichting Fighting Leukaemia steunt research ten behoeve van kinderleukemie en het was mooi te zien hoe er maar liefst ruim 300.000,- werd opgehaald die avond!

Ik heb genoten en ondanks dat ik best veel haarshows heb gezien inmiddels, ben ik nog nooit getuige geweest van zo'n enorm inspirerend haarspektakel. De shows waren echt geweldig, ik zal jullie mee laten genieten via de foto's, enjoy!

SEBASTIAN CREATIVE TEAM

Uit Engeland

AHS-sebastian

HUGH CAMPBELL

Uit Ierland

HUGH CAMPBELL1

De hoofdtooien, de choreagrafie en belichting. Okay, met haar heeft het niet veel meer te maken, maar wat een theater!

CYRILL BRUNE

Uit Frankrijk

AHS-cyril-bunde

Ook dit vond ik een hele mooie show. Nymphen die zo uit het bos kwamen met paddenstoelen, gemaakt van haar, verwerkt in haar en gras dat groeit uit haar

PETRA MECHUROVA

Uit Tsjechië

PETRA MECHUROVA

SACO

Uit Engeland

AHS-saco

BUNDY BUNDY

Uit Oostenrijk

AHS-bundy-bundy

Dit was ook zo'n leuke show! Vrouwen waarvan de lichaamsdelen of verplaatst waren of uit proportie gehaald. Dikke billen en heupen met extra oogjes en ultra lange wimpers. Een genot voor mijn oog!

CHARLIE PRICE

Uit de VS

AHS-charlie-price-01

AHS-charlie-price-02

ANNE VECK

Uit Engeland

AHS-anne-veck

GOGEN

Uit Italië

AHS-gogen

TIGI CREATIVE TEAM

Uit Engeland

AHS-Tigi

SASSOON

Uit Engeland

AHS-sassoon

KOHSUKE VISUAL NETWORK

Uit Japan

AHS-kvn

FEHRINGER

Uit Oostenrijk

AHS-fehringer

HOB

Uit Engeland

AHS-HOB

ROBERT CROMEANS

Uit de VS

AHS-Robert Cromeans

Haar waar motortjes in waren verwerkt waardoor o.a. de rode vlechtjes omhoog bewogen. Leuk!

KLAUS PETER OCHS

Uit Oostenrijk

AHS-kpo

ALAN EDWARDS

Uit Engeland

AHS-Alan-Edwards

DMITRY VINOKUROV

Uit Rusland

VINOKUROV1

VINOKUROV2

Dit was mijn favoriete show. Russische baboeska's met dikke vlechten en bloemen gemaakt van haar. De prachtige gewaden sloten zo mooi aan bij het haar. Draagbaar, nee. Kunst, ja dat zeker!

SANRIZZ

Uit Engeland

AHS-sanrizz