Home Haar kleuren anno 2015
Get the look

Haar kleuren anno 2015

Hoe moet je je haar nu laten kleuren volgens de laatste trends? Om te beginnen is het verstandig om je haar altijd te laten kleuren door een goede kapper! 

Dus niet zelf thuis aanknoeien en niet bij de budgetkapper. Het is namelijk een verschrikkelijk moeilijk is en een heel precies werkje, waar een kapper voor heeft geleerd. Je gaat toch ook niet zelf je auto repareren? Maar hoe weet je dan wanneer je bij een goeie kapper bent? Nou als je vraagt om een Balayage en ze hebben er nog nooit van gehoord? Wegrennen! Zoek je een kapper of schoonheidssalon. Klik op deze link voor een salon in de buurt!

 Ombre

ombre

De Dip-dye techniek kan natuurlijk niet meer (alsof je je haar in de blonde verf hebt gedoopt). De natuurlijke variant(ombre) is veel beter. Het basis idee is hetzelfde, het eerste gedeelte van het haar (vanaf de aanzet) is donker en vanaf een cm of 10/15 wordt het haar heel geleidelijk aan lichter. (meestal blond) We gebruiken een speciale toupeer techniek om een mooi verloop van donker naar blond te maken. Een voordeel van deze kleur is dat als het uit gaat groeien het niet echt storend is, nadeel: Het kost best wel wat tijd om de kleur te maken en toupage uitkammen is ook uhh een beetje vervelend zeg maar!

 Balayage

balayage

 Waar nu het meeste vraag naar is: Balayage! Eigenlijk al een hele oude techniek maar nu is het helemaal trend. Waar we na de ouderwetse coupe-soleil (met de badmuts met gaatjes erin) jaren lang kilometers folie gebruikt hebben voor onze highlights worden de kleuren nu gemaakt uit de losse pols! Hair-painting, free hand colouring etc.. er zijn veel verschillende termen maar eigenlijk komen ze allemaal op hetzelfde neer, met een kwast (of een sponsje) en een plankje worden plukjes in het haar geverfd. Dun aan de aanzet en steeds dikker naar de punten toe. Vaak worden er 2 kleuren naast elkaar gebruikt die dan in elkaar blenden. Veel kleurverschil maar geen strepen. Balayage en ombre lijken op elkaar maar bij Balayage komt de kleur vanaf de aanzet en bij ombre blijft het eerste stuk donker.

Babylights

Babylights

Wil je toch liever highlights met folie? Omdat je bijvoorbeeld van jezelf donker bent en veel blond wil zonder de uitgroei-look. Kies dan voor Baby-lights dat zijn heel veel dunne highlightjes dicht op elkaar. Heel natuurlijk (wel veel werk) en absoluut niet streperig! Laat dit wel door een colourist doen die echt heel goed is en gespecialiseerd in highlights want de kans op vlekken is hier wel wat groter... (als je het laat doen door iemand die hier niet zo goed in is dan natuurlijk!)