Home Goldwell investeert in duurzame schoonheid
Hair update

Goldwell investeert in duurzame schoonheid

Als een fashion designer, een haarmerk en een wedding planner de handen ineen slaan, wat kun je dan verwachten? Schoonheid die langer duurt dan die ene 'mooiste dag van je leven'!

Screen Shot 2019-09-11 at 18.41.22Tess van Zalinge en Lotte Groosman presenteerden in de Fashion for Good Experience in Amsterdam hun nieuwe demi-couture label ‘tesswithlotte’, een modecollectie waarin vintage bruidsjurken een tweede leven krijgen en vergeten tradities en ambachten in ere worden gehouden. Goldwell verzorgde de styling van de bruidskapsels voor langdurig mooi haar.

Beide dames kennen elkaar van het Amsterdam Fashion Institute, waar ze beiden in 2012 afstudeerden. Ze gingen elk hun eigen weg – Tess werd designer, Lotte weddingplanner – maar bleven elkaars werk volgen. Hun gezamenlijke passie voor vintage fashion bracht hen weer bij elkaar.

Lotte: "Vintage kleding was al het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. Ik heb voor mijn eigen bruiloft de jurk van mijn moeder laten vermaken door een couturier en toen ik een keer op Instagram een story deelde over vintage trouwjurken, kwam Tess met het idee om te gaan samenwerken."

EERLIJK ONTWERPEN EN DELEN

Combineer hun gezamenlijke interesse voor duurzaamheid, oude ambachten en vergeten tradities met hun ontevredenheid over de manier waarop de bruiloftsindustrie momenteel werkt en een nieuw modemerk is geboren: tesswithlotte. Een label met een elegante en eerlijke manier van ontwerpen en delen. Dat de symboliek en het erfgoed van vergeten tradities en oude ambachten wil terugbrengen in het nu. En dat bewustwording wil creëren in een markt waar de focus ligt op schoonheid voor ‘one-day-only”. Iedere outfit is een ode aan een huwelijkstraditie. Bijvoorbeeld een zwarte outfit, die refereert aan de tijd dat vrouwen in het zwart trouwden, zodat de jurk daarna nog gedragen kon worden en niet in de mottenballen verdween.

DUURZAME SCHOONHEID

Precies vanuit het perspectief van duurzaamheid ontstond ook de samenwerking met Goldwell Kerasilk, een luxueus haarverzorgingsmerk van Kao dat mooi haar nog mooier maakt.

Tess: "Voor mijn eerste drie catwalkshows tijdens Amsterdam Fashion Week mocht ik al met Goldwell werken, we hebben toen echt inspirerende looks neergezet. Op dat creatieve niveau wilde ik nu weer samenwerken!."

OOK KIJKEN?

De collectie van tesswithlotte wordt op donderdag 12 september geshowd in de Fashion for Good Experience, het interactieve museum voor sustainable fashion innovation, en is daar vanaf 10 oktober tot en met 7 december te bezichtingen (gratis entree). De tentoonstelling is onderdeel van het thema Reborn, dat volledig in het teken staat van upcycling in fashion.

 

Wil je meer zien van Goldwell? Bekijk dan alles artikelen én aangesloten salons op WieWatHaar!