Home Flex salons voor zelfstandige kappers
Hair update

Flex salons voor zelfstandige kappers

Er zijn steeds meer zzp'ers - ook in de kappersbranche - en dat is precies de doelgroep waar de The Gallery Salon Studios zich op richt. Deze Nederlandse startup biedt volledig ingerichte salon studios aan voor zelfstandige hairstylisten en beauty professionals tegen een betaalbaar tarief. Na een succesvolle pilot opent The Gallery Salon Studios de eerste officiële locatie in het centrum van Rotterdam.

De professionals, of 'members', bepalen wanneer ze werken, met welke producten ze werken en verkopen, en stellen hun eigen tarieven vast. Daarnaast profiteren ze van een netwerk van andere ondernemende beauty professionals en een kalender met events, inspiratiesessies en trainingen.

In navolging van het wereldwijde succes van aanbieders van flexibele kantoorruimte, is het concept van salon studios in de Verenigde Staten een bekend fenomeen geworden. De markt groeit daar jaarlijks met 15 procent en de belangrijkste spelers uit de VS breiden inmiddels uit naar andere landen. De twee Rotterdamse ondernemers Camiel Crain en Luuk van Wijmen, eerder werkzaam bij respectievelijk Procter & Gamble en Unilever, zien de potentie en halen met The Gallery Salon Studios het concept van flexibele salon studio's als allereerste naar Europa.

“Het aantal zelfstandige stylisten groeit jaarlijks met 5 %, maar er zijn nauwelijks betaalbare en geschikte salons voor deze groep te vinden. Met The Gallery Salon Studios ontzorgen we de stylisten met volledig uitgeruste salon studio’s en ondersteuning in het runnen van hun business, bijvoorbeeld op het gebied van marketing. Hierdoor kunnen stylisten zich volledig focussen op hun eigen talenten en klanten.”  - Luuk van Wijmen

De Gallery Salon Studios maakt onderdeel uit van het Station F Beauty Tech Atelier in Parijs, het wereldwijde startup innovatie programma van L’Oréal.