Home Dylan Westerweel wint Lichting #AFW 2019
Hair update

Dylan Westerweel wint Lichting #AFW 2019

Featured Video Play Icon

Afgelopen vrijdag was de Lichting show in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Als onderdeel van de Amsterdam Fashion Week (AFW) mochten de 14 meest getalenteerde studenten van de Nederlandse mode academies strijden om de titel.

Organisator van de AFW Danie Bless, wil hiermee ook voldoende aandacht creëeren voor nieuw talent. Duidelijk mogelijk dat de nieuwe lichting veel oog heeft voor diversiteit. Met een knipoog zagen we mannen in minirokjes, een siamese tweeling in pak en een lang donker model, nóg langer door zijn stelten. Gender neutral was een duidelijke pijler en ook winnaar Dylan Westerweel liet dat met zijn eigen outfit, een minirokje, zien toen hij de prijs in ontvangst nam. Leuk!

afw-04

Zijn mannencollectie Jack Saul was geïnspireerd op de schoonheid van van de gelijknamige homoseksuele prostituee uit het Victoriaanse tijdperk. Westerweel ziet deze schoonheid als de mannelijke tegenhanger van de femme fatale.

afw-03

Natuurlijk waren de meeste outfits niet draagbaar, maar dat hoeft ook niet. Dit was kunst en het was heerlijk om door de ogen van deze jonge modetalenten te kunnen kijken. Wella Professional, ghd en Sebman sponsorden de AFW wederom dit jaar en Mark van Westerop was Chef de Cabine bij deze show. Well done!

afw-02 afw-01