Home Draagbaar haar voor echte persoonlijkheden
Get the look

Draagbaar haar voor echte persoonlijkheden

Kimm Koffijberg heeft dit jaar wel een hele bijzondere collectie gemaakt. We zien geen jonge modellen met jaloersmakend prachtig haar, maar vrouwen (én 1 man!) van alle leeftijden en met diverse haartypes. Herkenbaar dus en dat willen we graag. Want je blindstaren op een prachtige dame met nog mooier haar, is voor de meesten van ons niet erg realistisch.

We kunnen allemaal wel naar de kapper gaan met een plaatje van Jennifer Anniston, maar hoe groot is de kans dat onze coupe daar echt op lijkt? Je ziet steeds vaker gelukkig dat ook merken 'gewone' vrouwen laten zien en daarom juichen we dit initiatief van Kim ook toe. Real hair for real people!

Kimm Koffijberg: "Dit jaar heb ik gekozen voor een heel toegankelijke collectie waarvan ik hoop dat iedereen zich in een van de modellen kan herkennen of in hun verhalen. Ik wil dit jaar het accent leggen op de connectie die je als kapper maakt met je klanten. Mijn drive is om door mijn vakmanschap en advies de persoonlijkheid van iemand nog sterker en mooier naar voren te halen. Zodat iemand met behulp van de juiste haarkleur en de juiste coupe in iedere levensfase een krachtig statement af kan geven. Om dit te kunnen benadrukken heb ik in deze collectie niet voor professionele modellen gekozen, maar voor onze eigen klanten. Klanten waar we al langer een band mee hebben en mensen die voor het eerst komen. Met deze collectie voer ik het eerder door mij ontwikkelde I-dentity concept* helemaal door."

Ria

Kim-koffijberg-05

Portrait of Ria (67 jaar, meer dan twintig jaar klant bij Koffijberg) Ria droeg al een tijd halflang en krullend haar en was daar in principe tevreden over. Wel wilde ze wel eens een ‘kortere versie’ van haar model hebben om zo de krul te versterken. Ria is altijd in voor een grote of kleinere verandering.

Ria: “Ik was verbaasd dat een korter kapsel zo goed stond, Kimm had het echt goed begrepen. Ik voel me comfortabel in mijn uiterlijk, ook omdat dit beter bij mijn leeftijd en gezicht past, alhoewel ik vind dat leeftijd er eigenlijk niet toe doet.”

Een paar weken na de behandeling: “Het zit nog steeds perfect. Heerlijk weinig onderhoud…” “Ik voel me bevoorrecht om klant te zijn bij Koffijberg want het is toch een intiem gebeuren. Je vertrouwt iemand je uiterlijk toe…Het is net een stukje familie.”

NienkeKim-koffijberg-04

Portrait of Nienke (21 jaar, nieuwe klant) Nienke vond haar haarkleur saai “een en dezelfde kleur” en het model “rechttoe rechtaan”. Ze had problemen met stijlen en föhnen en ze wilde graag een natuurlijker uitstraling hebben. Daarnaast vindt ze haar gezicht vrij bol. Haar grote wens was dan ook om een model en kleur te krijgen waardoor haar gezicht smaller lijkt.

Nienke: “Het eindresultaat was prachtig: Een mooie koele blonde kleur met diepte en supermooi gekruld.” … “Precies wat ik in mijn hoofd had en niet onbelangrijk: De wens dat mijn gezicht smaller zou lijken is ook echt gelukt.” … “Het was een onwijs leuke en positieve ervaring!”

Melanie

Kim-koffijberg-03

Portrait of Melanie (36 jaar, via haar tante voor het eerst bij Koffijberg) Melanies haar had geen ‘model’. Vroeger had ze een kort kapsel, waar ze blij mee was. Toen ze haar haren langer liet groeien ,verdwenen model en volume. Ze wilde weer een korte coupe, maar vond het een hele stap.

Melanie over de kleuranalyse: “Er werd de tijd genomen en samen met mij gekeken naar mijn haar, wat ik zou willen – en daarbij ook gebladerd door wat voorbeelden. Dit hielp enorm. Zo kwamen de beelden in mijn hoofd en jullie ideeën samen. Ik werd aangenaam verrast door jullie idee om mijn haar te kleuren. De suggestie om  roodtinten te gebruiken was even wennen – alhoewel ik door de kleurentest goed kon zien dat de warme tinten bij mij passen. Wat ik prettig vond, is dat jullie goed hebben aangesloten bij mij – wel wat nieuws, maar niet gelijk een te grote verandering. Ik vind het moeilijk in woorden uit te drukken, maar ik heb het gevoel dat dit meer klopt, bij mij past.”

Tim

Kim-koffijberg-02

Portrait of Tim (28 jaar, nieuwe klant) Tim had lang krullend haar dat vaak vettig was omdat hij het met wat vet steil maakte. Differentiatie vindt hij belangrijk. Doordat haar continu groeit, heb je de mogelijkheid om ermee te experimenteren, vindt Tim.

Tim: “Koffijberg gaat veel verder dan een knipbeurt. Ik heb nooit geweten dat ik een stijltang kan gebruiken in plaats van mijn haar elke dag steil te maken met vet. Het is echt een gamechanger en ik krijg continu complimenten.”

Na een paar weken: “Nog steeds zeer tevreden over het resultaat. Ik zit er zelfs aan te denken om mijn haar te laten verven bij Koffijberg (voor de eerste keer). Succes gegarandeerd.”

Brigit

Kim-koffijberg-01

Portrait of Brigit (60 jaar, al derig jaar klant) Brigit is anderhalf jaar geleden begonnen met ‘Shining grey’. (Een stappenplan van Koffijberg voor vrouwen met gekleurd haar, die op een mooie manier hun grijze haar willen laten uitgroeien.) Brigit is zich gaan realiseren dat ze terug wil naar wie ze daadwerkelijk is. Hierbij past dat ze haar grijze haren laat zien.

Brigit: “Dat ik echt mijn grijze haar wilde laten zien en meer terug wilde naar wie ik ben, heb ik mij pas gerealiseerd nadat ik daar met Kimm een gesprek over had. Alles wordt ook goed onderbouwd met moodboards, zodat de plannen ook visueel worden. Ik weet precies waar ik aan toe ben.” “Ik voel mij nu jonger in plaats van ouder. Ik vind het heel fijn dat het team van Koffijberg mij in iedere levensfase die ik onderga, altijd kan helpen. Ik beschouw ze ook als mijn beautycoach.”