Home Dit wil jij weten: handige hair care tips voor de zomer
Get the look

Dit wil jij weten: handige hair care tips voor de zomer

De zomer is in volle gang en al merk je dat momenteel niet zo door de regen, toch schijnt er meer zon dan de rest van het jaar.  Heb jij je agenda al vol staan met tuinfeesten, vakanties en festivals? Juist tijdens dit soort dagen willen we er meestal op ons best uit zien; een zomerse look met glanzende lokken. Toch kan zo’n hete zon je haar flink beschadigen, dus wat moet je nou precies doen om je haar zo gezond en stralend mogelijk te houden? Dit zijn dé punten om aandacht aan te besteden.

Start de zomer met een knipbeurt
Een goede knipbeurt is altijd fijn voor je haarpunten. Laat enkel een klein stukje van je punten afknippen, en je zult zien wat een verschil het meteen maakt. Je haar zal meteen gezonder ogen en aanvoelen.

Gebruik zo min mogelijk hete styling tools
Jouw lokken krijgen al heel wat te verduren in deze warmte, voel maar eens hoe heet je haar kan worden als je in de volle zon loopt. Probeer dus vooral in de zomer wat minder gebruik te maken van tools als stijl- en krultangen. Experimenteer bijvoorbeeld eens met andere haarstijlen, of het gebruik van zoutspray. Dit kan al zorgen voor mooie, messy beach waves!

Was je haar wat minder
Opnieuw, door de hitte kan je haar wat sneller uitdrogen. Als jij iemand bent die je haar elke dag wast, probeer dit dan te verminderen naar om de dag. Door je haar vaker te wassen kan het nóg sneller droog worden – vooral de punten.

DIY haarmasker
Toch last van droge haarpunten, of wil je je haar wat meer laten glanzen? Maak dan zelf een haarmasker. Het enige wat je nodig hebt is kokosolie! Smeer wat kokosolie in de onderkant van je haar en laat dit een uurtje trekken. Was dit daarna uit met shampoo. Dit hydrateert je lokken enorm en zorgt voor een gezondere bos haar!

https://www.instagram.com/p/BuPNxgRHigg/

Cover: Unsplash

Lees ook! Draag je liever geen make-up? Lees deze 7 no-make-up tips!