Home De visie van Robert Lobetta - he's back!
Hair update

De visie van Robert Lobetta - he's back!

Jullie kennen hem misschien niet, maar de echte hairlovers weten ongetwijfeld wel wie hij is: Robert Lobetta. Hij werd vandaag benoemd tot Creative Visionary van Sebastian Professional. In zijn nieuwe rol ziet Lobetta toe op de creatieve visie van het merk en is verantwoordelijk voor het spotten en begeleiden van jonge kapperstalenten die met het merk gaan samenwerken.

Robert Lobetta

Midden 80-er jaren werd Robert ontdekt door de oprichters van het Californische hippe haarmerk Sebastian. Hij bleef meer dan 20 jaar en drukte daarbij een definitief stempel op het merk, in de vorm van iconische producten en beelden. Voor veel kappers is het werk van Lobetta inspiratie geweest om de grenzen van het vak nog verder te verleggen en zelf te groeien.

Robert3

Robert werd geboren in Londen en zijn vader was kleermaker, die had besloten dat de 15-jarige Robert maar kapper moest worden. Omdat dit idee niet van hemzelf kwam, verzette hij zich daar aanvankelijk tegen, maar uiteindelijk ging hij overstag en heeft daar geen spijt van gehad. Kennelijk had zijn vader zijn zoon toch wel goed ingeschat, want zijn ster was snel rijzende. 

Robert2

Ik ben misschien wel de deur uitgestapt, maar mijn hart lag altijd bij Sebastian. Ik vind het enorm spannend om opnieuw te kunnen samenwerken met dit legendarische merk. Mijn belangrijkste motivatie voor deze terugkeer is het opzetten van een nieuwe creatieve visie voor het merk en bij te dragen aan talentontwikkeling, zodat wij de creatieve fakkel van dit geweldige merk ook in de toekomst kunnen blijven doorgeven.

Reden genoeg om Sebastian de komende periode extra in de gaten te houden. Wat gaat Robert Lobetta veranderen en hoe groot zal zijn invloed zijn? Only time will tell ...