Home De magie van Angelo Seminara
Hair update

De magie van Angelo Seminara

Het is alweer een maand geleden dat ik in Parma was voor de World Wide Hair Tour van het Italiaanse kappersmerk Davines. Ik schreef er al eerder over.

Featured Video Play Icon

Wat jullie nog te goed hadden, was de video en een verslag van de show van Davines' Global Artistic Director Angelo Seminara. Deze haarkunstenaar bewees ook in Parma weer dat hij met recht als een van de beste kappers ter wereld wordt beschouwd. Want wat kan hij mooie dingen maken met wat draadjes, touwtjes, speldjes, kleurpoeders en een schaar! Het is elke keer weer fascinerend om te zien wat hij nu weer heeft bedacht. Bekijk de video en geniet ervan hoe deze man aan het werk is.

Angelo-seminara-03

Angelo-seminara-04

Angelo-seminara-02

Angelo-seminara-01

Naast deze show, liet Angelo ons nog iets heel bijzonders zien. Hij wil zijn demonstraties aan zoveel mogelijk kappers laten zien en vertelde dat hij de traditionele haarshows vaak maar saai vindt. Bovendien is het heel kostbaar om telkens weer modellen en stylisten de hele wereld over te vliegen. Om maar te zwijgen van de prijs voor het milieu, iets wat Davines heel na aan het hart ligt. Dus bedacht hij iets dat eigenlijk zo simpel is, maar je moet er maar op komen ... hij maakte een film van zijn show.

Veel mag ik over de inhoud niet vertellen, want deze film gaat eerst nog een wereldreis maken langs alle Davines kappers. Maar het komt erop neer dat kappers over de hele wereld straks dezelfde prachtige beelden te zien krijgen, met close-up tutorials hoe de kapsels worden gemaakt. En denk je nu dat het misschien wat onpersoonlijk is, ook daar bedacht Angelo iets op, want hij staat af en toe nog gewoon op het podium en neemt dan zelfs een model mee. Wij hadden in Parma het voorrecht om als eerste deze show op het witte doek te mogen zien. We mochten er geen foto's of film van maken, maar ik zou zeggen, wordt vervolgd. Als het straks wel mag, ga ik er zeker nog iets over schrijven!