Home 5 gouden regels voor een succesvol kappersbezoek
Get the look

5 gouden regels voor een succesvol kappersbezoek

Ga jij binnenkort weer naar de kapper? Lees dan snel even verder, want deze dingen moet je niet vergeten als jij straks weer naar de kapper gaat. Zo maak je jouw bezoek voor jezelf én voor je kapper een stuk plezieriger!

succesvol kappersbezoek

1. Zorg dat je weet wat je wilt

Tuurlijk, soms lijkt het alsof je kapper kan toveren met een kleurkwast en een schaar. Maar hoe kundig ze ook zijn, ze kunnen geen gedachten lezen. Zorg daarom dat je bent voorbereid op je bezoek en duidelijk kunt vertellen wat je wel en wat je niet wilt.

2. Maak voldoende tijd vrij

We weten allemaal dat beauty tijd kost. Als je daar niet voldoende tijd voor neemt, gebeurt alles te gehaast en dat komt het resultaat meestal niet ten goede. Dus neem ruim de tijd, zorg dat je niet te laat bent, jaag je kapper niet op en geniet van dit wellness momentje voor jezelf.

3. Vraag niet om er als Kim Kardashian uit te zien

Of wie dan ook ... Want iedereen heeft ander haar en je kunt niet verwachten dat jouw haar net zo zal vallen als dat van Kim. Bovendien draagt miss K ook heel vaak haarstukken. Dus zie al die instagram foto's van celebs als inspiratie, maar ook niet meer dan dat. Verwacht niet dat het je kapper lukt een directe kopie te kunnen maken, wees realistisch!

4. Als je iets niet mooi vindt, zeg dat dan

We zien er allemaal weleens tegen het moment dat je in de spiegel kijkt na een knipbeurt en niet zeker weet of je het echt wel mooi vindt. Waarschijnlijk zullen de meesten in eerste instantie net doen alsof ze er blij mee zijn. Maar heeft zo'n beleefde glimlach zin als je echt niet blij bent met het resultaat? Als je het echt niet mooi vindt, zeg dat dan meteen. Soms is een oplossing zo eenvoudig en dan is het jammer dat je met een kapsel naar huis gaat wat toch niet helemaal jouw smaak is. Dus wees eerlijk en vertel je kapper wat je echte reactie is. Samen kunnen jullie dan kijken wat eraan gedaan kan worden.

5. Zeg nooit dat het elders goedkoper is

Elke salon heeft weer een eigen prijsbeleid, die kunnen verschillen door verschillende factoren. Zo is een kapper in Amsterdam bijna altijd duurder dan eentje in een dorp in de provincie. Dat komt doordat de huren in de hoofdstad veel hoger liggen. Maar ook ervaring telt mee, de aankleding in de salon, welke producten worden gebruikt en of een kapper prijzen heeft gewonnen of door andere redenen bekendheid geniet. Zorg dat je van tevoren weet wat de prijzen zijn en maak je daarna een afspraak, kijk er dan niet van op en betaal gewoon zonder te zeuren.

Nou, 5 dingen om te onthouden, dat valt mee toch? En nu is het dan tijd om snel een afspraak te maken voor een nieuwe coupe, succes!

Leestip! Welke 'lifestyle' is jou op het lijf geschreven?