Home Checklist voor Granny Grey haar
Get the look

Checklist voor Granny Grey haar

Granny Grey haar is helemaal hot! Of eigenlijk cool, want het is echt een koele haarkleur! Dit betekent ook dat het niet iedereen staat. Bij mijn warme sproetjes staat deze kleur bijvoorbeeld niet mooi, het maakt me grauw. Maar aangezien de meerderheid van de Nederlandse vrouwen koele ondertonen heeft in haar huid, staat het bij veel Ladies he-le-maal fantastisch!

Nu is het ook wel een van de moeilijkste kleuren. En al kunnen wij haarstylisten heel veel, tovenaars zijn we niet! Om teleurstellingen te voorkomen en je beetje voor te bereiden op je bezoekje aan je kapper, hier een checklist waar je aan moet denken als je Granny Grey haar wilt.

1. Je huidige haarkleur

granny-grey-04

Om je haar zo mat/grijs mogelijk te krijgen, moet het eerst opgelicht worden. Tenzij je al superblond van jezelf ben natuurlijk… Wat vooral belangrijk is, alle warmte moet uit je haar om het mooi grijs te krijgen. Dit hangt natuurlijk af van de kleur die je nu hebt! Is je haar nu knalrood? Dan is het heel lastig om het Granny Grey te krijgen. Dat gaat dan meestal niet in een keer. Je haar moet dan waarschijnlijk een paar keer geblondeerd worden om de juiste ondergrond te creëren en daarna getoned worden voor de grijze look.

Heb je lang haar? Hou er rekening mee dat dit enorme aanslag is op je haar! En dat er daarna wel een stuk(je) af moet.Tenzij… je kapper Olaplex gebruikt. Met dit product kan je het haar (meerdere keren!) blonderen zonder dat het beschadigt!! Een wondermiddel dus! Wel moet je haar al in goede conditie zijn. Kijk hier voor meer info over de Holy Grail van kappersland. En informeer of jouw kapper er ook mee werkt!

2. De lengte van je haar

granny-grey-02

Bij langere lengtes is het mooi om de balayage techniek toe te passen. Dus niet helemaal een grijze kleur, maar alleen de aanzet dieper en lichte punten. Naast dat het mooier is, is het ook fijner voor je kapper. Een egale grijstint maken op lang haar is gewoon lastig. Waarom? Omdat je haar in je punten vaak poreuzer en anders van kleur is dan bij je aanzet. Bij korte koppies is zo’n heftige kleur al wat makkelijker!

3. De conditie van je haar

Hoe gezonder jouw haar, hoe mooier je haar kleur pakt én blijft zitten! Bij poreus en beschadigd haar staan je haarschubben namelijk open. Een kleur kan daardoor (te) goed pakken en soms zelfs ‘doorslaan’. Maar het laat ook snel weer kleurpigment los. Wil jij dus een extreme haarkleur, investeer dan in goede haarproducten die nodig zijn voor jouw haar. Ga je haar vast lekker verwennen met treatments om het goed voor te bereiden. Zo krijg jij gezond & shiny Grey haar in plaats van een bosje stro.


Uitgelicht: Verzorging voor jouw Granny Grey haar


4. Je geduld

granny-grey-01

Just saying … want je zit zo een halve dag (of langer) in de kappersstoel. Ieder haar reageert en pakt weer anders, dus het is belangrijk dat je geduld hebt zodat je kapper de tijd heeft om dé perfecte kleur te maken bij je!

5. Je budget

ilse

Eerlijk is eerlijk: deze prachtige haarkleur is niet goedkoop! Dat komt vooral door de tijd dat een kapper aan je kwijt is! En aan kleurproduct natuurlijk. Ook is het nodig om een intensieve kuur toe te passen tijdens en/of na de behandeling, zodat de kleur mooier pakt. Je haar heeft dit echt nodig na zo’n behandeling! Ook heb je de juiste producten nodig voor thuisgebruik. Denk bijvoorbeeld aan een zilvershampoo, verzorgend masker of intensieve conditioner en een zilvermouse.

Wij zetten de grijze kleuren niet als klanten geen producten willen gebruiken. Waarom niet? Omdat de kleur anders na een paar keer wassen weg is. Hou er rekening mee dat deze kleur veel onderhoud nodig heeft.
Laat je kapper daarom een prijsopgaaf doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je weet waar je aan toe bent met de kosten. Dan kan je altijd nog beslissen of je voor deze geweldige haarkleur wilt gaan!

6. Lef

granny-grey-03

Granny Grey is zeker niet voor grijze muisjes! Maar voor dames die het niet erg vinden dat iedereen zich even omdraait om je na te kijken. Jij steelt de show met deze look!

Nu denk je misschien: ‘Jemig, wat een gedoe zeg deze haarkleur!’ Maar dat is niet de bedoeling.. Ik wil je een realistisch beeld geven. Soms zijn bepaalde kleuren/wensen niet mogelijk. Of willen klanten er weinig tot geen moeite voor doen om het zelf te onderhouden. Dan is deze kleur gewoon niets voor je en dat maakt ook niets uit!
Kopieer niet klakkeloos trends, maar kijk wat bij je past. En laat je goed adviseren! Een goede haarstylist kan een goed advies geven.

Ik ben heel benieuwd of jij voor Granny Grey gaat!

Dit artikel is geschreven door: Judith de Ridder | Foto's: Judith de Ridder