Home Catwalk Trends by B
Get the look

Catwalk Trends by B


Vorige week presenteerde Salon B haar visie op de haartrends voor herfst/winter 2011. Omdat ze veel backstage voor de catwalks werken, worden de laatste trends op de voet gevolgd. Salon B vertaalt deze trends naar draagbare kapsels. Andy Uffels, eigenaar en meervoudig winnaar van de coiffure award, presenteerde de vier trends.
1. "I don't care' hair
Deze trend zien we overal terug. Rommelig, vooral niet netjes gestyled haar wordt de grote hit. Geïnspireerd door de 'out of bed' look van de jaren 90. Deze look creëer je door veel mousse te gebruiken. De 1e keer breng je de mousse aan op vochtig haar en daarna doe je nog een keer een toef schuim op je droge haar. Zo heb je veel volume en zit je haar lekker warrig. Met een krultang worden er grove krullen halverwege het haar aangebracht - je moet wel lang haar hebben. Heb je niet veel volume of lang haar? Gebruik dan een paar extensions. Zet ze middenachter vast en maak er een dikke vlecht van. Let wel op dat je niet netjes vlecht, het moet juist loszitten. Trek halverwege de vlecht wat plukjes hier en daar los en je hebt het perfecte 'kan me niet schelen' kapsel! Gebruik een zachte mousse die je haar niet hard maakt.
2. Grown Up Seventies
Loshangend lang haar met een middenscheiding vormt de basis voor deze stijl. Föhn het haar steil en verdeel je haar rond de scheiding zó dat het geen rechte scheiding meer is. Truc is hier om haarlak vóór het föhnen aan te brengen. Dat geeft het haar extra body en stevigheid. Bijvoorbeeld de {link product#261}. Een perfecte tool om het haar wat volume bij de haaraanzet te geven is de nieuwe Philips Straightener. Zorg dat de temperatuur lager is dan 200ºC zodat je haar niet beschadigt.
3. High Shine
Een mannelijk ogende zakelijke stijl. Het haar wordt strak vastgebonden in een paardenstaart. Aan de voorzijde ziet dit kapsel er streng uit met een strakke scheiding en heel veel glans. De twist zit em in de staart, die met een wafeltang wordt bewerkt waardoor de 'wollige' textuur in scherp contrast staat met de glanzende gladde voorkant. Wees vooral niet zuinig met een glansspray: Sassoon Spray Shine. Ilham Mestour, die deze look heeft bedacht maakt het kapsel af met een grote veren speld. Prachtig!
4. Le Petit Bouffant
Een hele vrouwelijke, draagbare stijl is het losjes opgestoken haar. Andy deed voor hoe je deze look creëert. Maak een losse lage staart en puf het haar op het hoofd wat op. Om nog meer volume te creëren, kam je het haar bovenop nog wat tegen. Daarna maak je van de paardenstaart een losse vlecht die je vervolgens opsteekt. Trek er hier en daar wat nonchalante pieken uit en maak het af met haarlak.