Geplaatst op Geef een reactie

Hello hannah!

hannah bestaat al sinds 1979 en is visionair in Nederland op het gebied van huidverbetering. Hun bindweefselmassage is befaamd, evenals de hoogwaardige, innovatieve producten die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld en in Nederland produceert. Vele producten zijn al meerdere malen in de prijzen gevallen en dat is niet voor niets.

Huidcoaches

Bij hannah spreekt men niet van 'schoonheidsspecialisten', maar praat over 'huidcoaches'. Want dat is wat ze zijn: persoonlijke coaches die helpen de huid te verzorgen en verbeteren. Want iedere huid is uniek en verdient een personal touch. Via meetapparatuur en gezond (geschoold) verstand kan de huidcoach persoonlijk advies geven.

Geplaatst op Geef een reactie

De meest lastige klanten bij de kapper

Nummer-1

De ondervrager

''Wat voor haarproducten gebruiken jullie? Wat houdt dit in? Hoe duur is het? Mag ik er even aan ruiken? Nah... het is denk ik toch niets voor mij.'' Deze klant weet altijd precies rond het spitsuur op te komen dagen en je van je werk af te houden. Uiteindelijk schaft deze niets aan en vertrekt weer.

Nummer-2

De chagrijn

Deze klant wil graag kwijt hoe verschrikkelijk haar dag was en verteld je alles behalve welk kapsel ze wilt hebben.

Nummer-3

De Twijfelaar

Deze klant heeft absoluut geen idee wat die met zijn haar wilt. 'Ik wil het anders hebben, maar graag niet korter en liever ook geen ander kleurtje.'

Nummer-4

De 'doe maar wat leuks'

Deze klanten vinden in het begin alles goed wat je doet, maar bij het eindresultaat zijn ze ineens behoorlijk kritisch.

Nummer-5

De Dramaqueen

Deze klant heeft al meer dan 3 jaar geen knipbeurt meer gehad. Wanneer je voorzichtig drie centimeter eraf haalt barst ze in huilen uit! Mens, het is maar haar...

Nummer-6

De afzegger

Als kapper heb je een druk schema en alles is op elkaar afgestemd. Je maakt tijd vrij voor je klant met een afspraak. Op het aller-aller-allerlaatste moment een belletje krijgen dat de klant niet kan is héél irritant. Vooral als het vaker gebeurd...

Nummer-7

De afdinger

Nadat je klaar bent met wassen, knippen, verven en je al bij de toonbank staat om af te rekenen, begint de klant opeens te vragen of het 'wat goedkoper' kan omdat de prijs toch wel erg hoog is.

Nummer-8

De Dromer

Wanneer ze binnen komt wandelen met babyblauw haar en zo snel mogelijk naar platinablond wilt. Of wanneer iemand met het kapsel van Halle Berry binnen komt lopen en om 'krullen net als Shakira' vraagt. We hebben een kappersschaar, geen wonderlamp van Aladdin!
Herken jij een van deze klanten of ben je er zelf een?

Lees ook: van je kapper scheiden?

Coverbeeld: Charlie Firth

Geplaatst op Geef een reactie

Wat doet een mondkapje met je huid?

Reacties van de huid

De huid kan door het dragen van mondkapjes of mondmaskers onzuiver worden en reacties gaan geven, die je normaal niet herkent. Dit wordt veroorzaakt door warmte, wrijving en occlusie*.

*Occlusie: het afdekken van de huid zodat het vocht dat normaal uit de huid verdampt de epidermis verweekt en geneeskrachtige stoffen gemakkelijker door de huid heen kunnen dringen.

Zo kunnen er ineens bultjes of ontstekingen op de kaaklijn ontstaan. Of juist het tegenovergestelde; de huid wordt rood en gevoelig. Dit komt omdat de bacterieflora op de huid achteruitgaan door het gebruik van deze mondkapjes. De balans tussen de goede en slechte bacteriën is daardoor niet goed in orde. Deze huidirritatie wordt ook wel 'macne' genoemd. Maar hoe je het ook noemt, hoe kom je er vanaf?

De juiste verzorging

Het is daarom enorm belangrijk, dat je wat betreft huidverzorging kiest voor producten met ingrediënten die de huid in goede conditie brengen en ervoor zorgen dat de huid minder gevoelig of onzuiver is. Bij onzuiverheden kun je denken aan een mooie werkstof zoals; salicylzuur, dit is een talgoplosser die werkt tegen onzuiverheden.

Peeling

Een ander goed voorbeeld is een huiddetox, een milde peeling. Ook een krachtig (klei)masker kan wonderen doen voor een onrustige huid. Bij een gevoelige huid is het heel belangrijk dat de huid optimaal gevoed en beschermd wordt. Kokosolie kan je huidbarrière in balans brengen, deze omega 3 vetzuur is van cruciaal belang bij een gezonde huidbarrière.

Prebiotica

Zelf ben ik een enorme voorstander van het gebruik van prebiotica in cosmetica. Dit zijn voedingsstoffen die zorgen voor goede huidbacteriën. Deze brengen de huidflora in een mooie balans.

Wanneer je meer gaat detoxen is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat het vochtgehalte op peil blijft. Je kunt dit doen door gedurende de dag je huid te hydrateren met ingrediënten zoals hyaluronzuur of aloë vera, dit zijn krachtige en gezonde hydraterende werkstoffen.

Het dragen van de mondmaskers zal nog wel even gaan duren, ik hoop daarom ook zeer dat jullie iets aan bovengenoemde adviezen hebben. Ik wens jullie een goede gezondheid, alleen samen krijgen we corona onder controle. 

Cover: Griffin

Geplaatst op Geef een reactie

Colourful grey | alles over grijs haar

Wat is grijs haar eigenlijk? Een stukje theorie.

Met het verstrijken van de jaren treedt een natuurlijke kleurverandering op: het haar wordt eerst donkerder, vervolgens grijs, dan wit. Deze kleurverandering komt door geleidelijke afname van pigment naarmate er in de haarwortel minder melanine wordt geproduceerd; nieuwe haren groeien dan aan zonder pigment. Melanine bepaalt, kort gezegd, de donkerte van je haarkleur en het karakter van je haarkleur. Hierdoor zal een haarwortel die eenmaal een pigmentloze haar heeft geproduceerd, in principe geen gekleurde haar meer produceren.

Pigmentloos

De haar zelf verandert overigens niet van kleur; hij valt uit en wordt vervangen door een pigmentloos exemplaar. Grijs haar wordt veelal als negatief ervaren. Door de jaren heen is dit zo gegroeid. Het is belangrijk om er altijd jong uit te zien, zoals vroeger toen je jong was met je lichtere haren en door de zon natuurlijk opgelichte lokken. Ik schreef al eerder dat naarmate je ouder wordt, je haar donkerder wordt. Dan zetten we vaak high lights om het ‘jeugdige effect’ erin terug te brengen. Wanneer er steeds meer grijze haren komen besluit je het egaal te kleuren.

grijs haar

Stop!!! De tijden zijn anders geworden.

Want waarom ga je steeds meer bij je natuurlijke look vandaan? Omdat de kapper het zegt? Of omdat je beste vriendin het ook doet? Of omdat het gewoon de volgende stap is en je eigenlijk niet beter weet? Maar merk je niet dat je huid ook veranderd van kleur? Dat je misschien meer make-up of andere make-up gaat gebruiken? Dat je huidige haarkleur wat hard wordt bij je huid? Weet je eigenlijk nog wel wat je haarkleur is? Wie zit er eigenlijk onder die haarkleur?

Wanneer je dit leest en denkt ‘tja, inderdaad meerdere van deze vragen zijn op mij van toepassing’,laat je dan eens adviseren door de kapper. Want Colourful You kan ook zijn het omarmen van je grijze haren al dan niet versterkt met nog mooie high* of low lights**.  Of juist op een hele intuïtieve*** manier je grijze haar meer contrast of diepte geven. Iedereen wordt anders grijs waardoor het juist enorm bijzonder kan zijn. Kortom, maak het bijzonder met of zonder een kleurtechniek van de kapper. Ook kun je grijs extra versterken met een goede coupe die je bijzonder maakt. Bijvoorbeeld een goede korte coupe of een een pony.

grijs haar

Maar hoe neem je de stap naar het omarmen van je eigen grijs? Want je kleurt het al jaren en hoe kom je daarvan af?

Dat is een proces zowel in tijd als mentaal! Wij hebben in onze salon een heel concept omtrent het laten uitgroeien van grijs haar. Eerst kom je voor een advies en worden alle mogelijkheden besproken en vervolgens wordt een stappenplan gemaakt. Het hangt ook erg af van hoe donker je je haar kleurde en het contrast met daarvan je eigen grijs. Door middel van low light en/of high lights gaan we deze contrasten meer naar elkaar toebrengen.

Nogmaals, hoe lang dit proces duurt is sterk afhankelijk van de lengte van het haar en het contrast tussen de uitgroei en je gekleurde lengtes. Inmiddels hebben wel heel wat dames begeleid in het proces. Een klein percentage is toch weer teruggegaan naar het kleuren van het haar. En dat is natuurlijk helemaal prima. Mijn motto is altijd: als je het niet probeert weet je het niet!Maar het grootste gedeelte van onze klanten gaat nog steeds met veel plezier ‘grijs’ door het leven. Nogmaals, al dan niet versterkt met kleur.

grijs haar staalgrijs

Ik noemde al eerder mijn moeder. Zij is één van de eerste geweest die ik begeleid heb in het proces. Om eerlijk te zijn had ik nooit verwacht dat zij dit zou volhouden. Maar het is letterlijk een verademing voor haar.  Toen zij haar haar nog kleurde durfde ze na 2 weken de straat bijna niet meer op omdat zij zich schaamde voor haar uitgroei. Ze is prachtig grijs met hele mooie witte lokken langs haar gezicht en de rest van het haar gemêleerd grijs. Ze had zelf verwacht dat ze 10 jaar ouder geschat zou worden, maar het is eigenlijk andersom. Dat is toch geweldig?! Laatst hebben we wat hele lichte high lights in haar haar geplaatst. Ze had haar coupe iets aangepast waardoor haar scheiding anders kwam te vallen en toen oogde haar uitstraling wat donkerder.

Kortom ‘Colourful you’ hoeft niet alleen maar te betekenen dat je je haar helemaal of gedeeltelijk moet kleuren. Ook kleding en make-up zullen misschien aangepast moeten worden. Wij kappers kunnen je daar bij helpen.  Het is een proces waar je wat hulp/coaching bij nodig hebt. Het gaat erom dat jouw persoonlijkheid wordt versterkt. Dat jij je lekker voelt bij je haarkleur. Dan straal je zelfvertrouwen uit.

grijs haar parelgrijs

*high light: lichte lokken geplaats in je haar waardoor  je eigen haarkleur een lichtere uitstraling krijgt. 

**low lights: Donkere lokken geplaats in je haar waardoor je lichtere haar wat meer contrast krijgt.

***intuïtief kleuren: Beoordelen waar jouw haarkleur extra versterking nodig heeft om bepaalde delen te accentueren. 

Meer lezen over grijs haar

Geplaatst op Geef een reactie

5 VRAGEN AAN Kirsten Alacali

Ik zie een mooie haarkleur echt als de kers op de taart!

Waar komt jouw passie voor kleur vandaan?

Kleuren heb ik altijd leuk gevonden. Toen ik ging samenwerken met Hakan, heb ik automatisch het kleurgedeelte opgepakt. Dat komt omdat Hakan niet zoveel heeft met kleur. Daardoor ben ik het juist heel veel gaan doen en als je iets vaak doet, word je er ook steeds beter in. En toen ik alle technieken eenmaal onder de knie had, vond ik het ook steeds leuker om te doen. Want ik kon me steeds meer creatieve vrijheden veroorloven.

Nog steeds bedenk ik elke keer weer iets nieuws en probeer ik mezelf te verbeteren. Dat heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen. Het is superleuk om bij elke klant een mooie aanvulling te kunnen geven op de coupes van Hakan. Ik zie een mooie haarkleur nu echt als de kers op de taart!

Welke behandelingen zijn favoriet?

Ik denk dat heel belangrijk is dat wij als kapper de kleur aanpassen op de klant. Hoe draagt de klant het en past het bij haar kledingstijl? Als ik voor het eerst een klant zie, ken ik die persoon nog niet. Maar hoe langer ik iemand kent, hoe beter ik weet wat ze thuis met het haar doet. Dat aspect wordt vaak vergeten, maar thuisverzorging is echt belangrijk. Als een klant bijvoorbeeld thuis niet veel wil doen, dan adviseer ik geen kleur die veel onderhoud vergt. Maar een klant die bereid is elke 5 weken terug te komen, omdat ze echt een perfecte haarkleur wil, ja die kan een kleur hebben met iets meer uitdaging.

Je moet je klanten wel een beetje opvoeden als je vaker uitgebreide kleurbehandelingen wilt doen.

Het leuke van mijn vak is de afwisseling. Ik word heel blij van een dag met in de ochtend een aanzetje kleuren, rond de lunch een balayage en in de middag nog een ‘total bleach’ met pastelroze kleur erop. Dan heb ik echt een topdag gehad! Wij doen heel uiteenlopende kleuringen. Dat komt omdat we die zelf bedenken en daar nemen we onze klanten in mee. Hierdoor doe ik bovengemiddeld veel uitgebreide behandelingen, denk ik. Zo’n total bleach, waarbij je het haar eerst oplicht om er vervolgens een uitgesproken kleur op te zetten, doe ik bijna dagelijks. Maar dat is zeker niet het geval in elke salon. Want als ik een training geef en mijn cursisten vraag naar hun meest gevraagde behandelingen, dan zit daar zelden een total bleach bij.

Je moet daarom als kapper je klanten wel een beetje opvoeden. Want als je als kapper de kennis en de vaardigheid hebt, dan ga je in je enthousiasme ook je klanten die kant opsturen. Ook het posten van eigen werk, helpt in het overtuigen van je klanten. Ik heb liever dat klanten met een plaatje van ons bij me komen, dan een plaatje waar veel filters overheen zitten.

Mooiste compliment

Eigenlijk hebben we met veel klanten een fijne band. Elke klant die vol energie en tevreden de deur uitgaat, geeft mij een soort geluksgevoel. Mensen kunnen zo dankbaar zijn voor hun nieuwe kapsel! We maken zelfs mee dat klanten soms tranen in hun ogen hebben van blijdschap. Dat komt niet alleen door die mooie haarkleur, maar door de hele ervaring die je met elkaar hebt op zo’n dag.

De fijne sfeer komt ook omdat we maar met z’n tweeën werken en er is nooit stress in de salon. Wij werken en leven al ruim 6 jaar samen en weten het zakelijke en privé heel goed te scheiden. Onenigheid nemen nooit mee naar het werk, we gaan zelfs nooit met ruzie slapen. Ik denk dat dit een mindset is die je moet hebben, anders werkt het niet.

Meest ontroerende anekdote

Ik ben heel erg alert op de hoofdhuid, want als kapper kun je levens redden.

Als kapper kijk ik ook heel goed naar de hoofdhuid, dat vind ik eigenlijk wel een taak van de kapper. Ik heb een keer een klant gehad, waarbij ik een moedervlekje op het hoofd zag die erg gegroeid was. Toen heb ik haar geadviseerd om direct de huisarts te bellen, wat ze gelukkig ook meteen gedaan heeft. Er bleek iets helemaal fout te zijn en zij is toen een heel traject in gegaan. Na een lange periode stond ze ineens in de salon met een enorme bos bloemen om me te bedanken. Want als ik dat niet had gezegd, was ze er misschien niet meer geweest. Dat besef heeft me heel erg aangegrepen en is voor mij reden geweest om extra goed op te blijven letten op de hoofdhuid. Soms maak ik zelfs foto’s voor de klant, ik ben daar heel erg alert op, want daardoor kun je levens redden.

Najaarstrends

Het is een heel gek jaar, dat alleen maar extra benadrukt wat er al aan de hand was. Dat is namelijk dat er geen vastomlijnde trends zijn! Als je 5 kappers naar de trends vraagt, krijg je 5 verschillende antwoorden. Dat komt omdat iedereen tegenwoordig eigen trends maakt. Je kunt als kapper de trends die je gaat volgen beter goed afstemmen op je doelgroep. Daarom denk ik dat je als kapper in de salon een aantal trends en technieken moet bepalen, die je gaat volgen. Dat doen Hakan en ik ook. Hierdoor kan ik niet in het algemeen zeggen wat de haartrends gaan worden.

Het gaat om de wisselwerking tussen de kapper en de klant. Daarnaast is het ook belangrijk om realistisch te zijn welke wensen mogelijk zijn voor het haartype van de klant. Wat ik nu wel merk, is dat veel klanten zin hebben in iets nieuws tijdens deze moeilijke periode.

Lees ook over Hakan Alacali

Geplaatst op Geef een reactie

Behind the cover: Insolente kapsels 2020-21

Deze haarcollectie met kapsels voor 2020 en 2021 is het antwoord van Nadia Bouchikhi op deze moeilijke periode van wel & geen lockdown. Ze zegt letterlijk: "let’s run wild and free girls !". Deze collectie gaat niet over het braafste meisje van de klas, maar over individualiteit en style. Vrouwelijke vrouwen die durven laten zien waar zij voor staan. De glanzende haarkleuren die het licht lijken te vangen, de ingetogen kapsels, zowel lang als kort haar. Ieder mag haar eigen stijl uitdragen. Wel zien we de trend van grafische kapsels, maar dan niet zo dat ze in hokjes te plaatsen zijn.

Tom boy trends & korte kapsels 2020-21

De beetje jongensachtige korte haarstijlen ogen supervrouwelijk!

kapsels 2020
kapsels 2020
kapsels 2020
kapsels 2020

Being an Insolente woman might juste be assuming who you are and who you are becoming ...

Audrey Adam

Boxing braids running loose trends & lange kapsels 2020-21

Hair: Nadia BOUCHIKHI | Photographer: Daniel PISTER | Make-up: Kathleen HENOCQUE | Styling: Angela COSENTINO

De kapsels voor herfst winter 2020 2021 staan in het teken van het individu en authenticiteit. Deze invloeden zien we ook in de modetrends voor het nieuwe seizoen terug. De vorige jaren zagen we enkele haarkleurtechnieken opkomen zoals de balayage haarkleuren, ombre haarkleuren en sombre haarkleuren (dat staat voor zachte ombre haarkleur). Maar dit seizoen gaan we meer natuurlijke kapsels en haarkleuren zien. Deze collectie laat ook heel goed zien dat je met een goedgeknipte coupe veel kanten op kunt. Door de juiste styling kun je het kapsel eigen maken, zodat het past bij jouw unieke stijl. Let wel op dat je het haar laat kleuren door een echte pro, want als je zelf gaat knoeien, zijn de gevolgen voor je haar vaak niet te overzien! Maak daarom een afspraak met een goede kapper, die weet hoe de verschillende technieken kunnen worden gecombineerd en welke past bij jouw haar. Laat je inspireren door deze Insolente kapsels 2020/21 en maak alvast een afspraak bij de kapper!

Nog meer Behind the Cover?

Geplaatst op Geef een reactie

De top 3 haartrends najaar 2020

Dit najaar gaan we 3 stromingen (ofwel haartrends) zien. Dit zijn voor mij de top 3 haartrends voor het najaar van 2020: Vintage statement, Colanguage & Go with the flow. Deze kapsels gaan we de komende winter veel zien.

1: Vintage Statement

Doordat er veel dingen op dit moment niet duidelijk zijn en mensen niet weten waar ze aan toe zijn, zie je steeds meer dat we juist een statement willen maken. Zowel in discussies, laten zien waar we voor staan en wie we zijn. Je onderscheiden wordt steeds belangrijker. Kijk voor meer inspiratie Vintage statement

Ik voorspel dat we steeds meer stijlen gaan zien, die ons aan vroeger doen denken. Zoals de '80s vibe' die weer terug zal komen.

Kniptechniek van de bob

De bob wordt schoudervrij geknipt in een sterke horizontale lijn. Dit kan ingeknipt of heel bot worden gedaan. De bovenlagen blijven lang, maar net iets korter dan de basislijn. Zo komt er beweging in het haar. Je kunt deze bob met en zonder pony dragen.

Kleurtechniek: Strong framing

Het idee hierachter is dat je echt contrast maakt aan de voorzijde van het kapsel. Dit kan 'ton sur ton' of echt contrasterend van kleur zijn. De aanzet wordt in een zachte overloop gekleurd, waardoor de haarkleur langzaam overloopt naar een krachtige kleur.

2: Colanguage (Color languauge)

Zeg het met kleur, zowel in huis of door je kleding! Ook de details, de accenten worden steeds belangrijker. Een sterke, tijdloze basis, gecombineerd met een mode accent, gaat het dit najaar goed doen. Dit accent kun je weer aanpassen als het seizoen voorbij is. Kijk voor meer inspiratie Colanguage

Kniptechniek van het lange haar: Girly fringe

We gaan veel pony's zien, maar hij is dan wel doorgeknipt totaan beide zijcontouren. De pony mag zelfs zacht doorlopen. Omdat de pony gezichtsbepalend is, wordt hij aangepast aan de gezichtsvorm maar wel uithollend geknipt.

Kleurtechniek: Disconnected color

Aan de linker- of rechter-voorzijde wordt een 'comma' vormige afdeling gemaakt. Deze wordt in dezelfde kleurnuance gekleurd als de basiskleur, alleen 2 tinten lichter of donkerder.

3: Go with the flow

Haar: Bert de Zeeuw
Haar: Bert de Zeeuw

Doordat we meer tijd hebben voor onszelf en het werk niet meer op de eerst plaats komt, worden mensen steeds bewuster van hun omgeving. Waar ben je eigenlijk en wat gebeurt er om je heen? De natuur is een goede inspiratiebron en dat zie je terug in de haarkleuren voor het nieuwe seizoen. Bruin voert de boventoon, we gaan dit najaar heel veel bruintinten zien. Kijk voor meer inspiratie Go with the flow.

Kniptechniek van het haar in lange lagen

Alleen aan de voorkant wordt het haar in lagen geknipt om de achterkant zo vol mogelijk te houden. De lagen begin op kinlengte.

Kleurtechniek: 3d coloring

In 3 verschillende tinten, die dicht bij elkaar liggen maak je vierkante afdelingen, die om en om ingekleurd worden, van aanzet tot punt. Hierdoor krijg je natuurlijke diepte in het haar.

Bruin tinten zijn helemaal hot! Van koel bruin tot warm diepbruin, vooral in combinatie met elkaar. Bekijk ook mijn collectie Shifting Shapes.

Welk kapsel of welke haartrend uit mijn top 3 spreekt jou het meeste aan?

Bert de Zeeuw

Ruim 30 jaar geleden begon Bert de Zeeuw zijn kapperszaak in Ede met één medewerker. Inmiddels zijn we ietsje groter geworden. Maar niet té groot, want persoonlijke aandacht is voor ons nog even belangrijk als in het eerste begin. In het centrum van Ede zit sinds elf jaar nog een kapsalon: Remix Hair. Net zo eigenwijs en iets ondeugender. Dé kapper in Ede met de laatste trends op het gebied van haar.

Vier jaar geleden zagen we een lang gekoesterde wens in vervulling gaan met de komst van People Haircare. Een speciale salon voor haarwerken en pruiken is inmiddels gevestigd in ons mooie pand aan de Parkweg in Ede. Bert en zijn team geven verder presentaties en trainingen aan collega's in zowel binnen- als buitenland. Zo delen we onze kennis en blijven we de inspiratie opdoen die we dagelijks in onze kapperszaken in Ede gebruiken. De talenten van het Creative Team maken een aantal keren per jaar haarcollecties die in de nationale en internationale vakbladen en -media worden geplaatst.

Geplaatst op Geef een reactie

Created in NL: Bold by Hans Beers

Go for it!

Als het hebben van 'geen haar' jouw ultieme wens is, pak dan de tondeuse en go for it. Zoals dit model Sharon deed. Na het plezier en de sensatie van het afscheren van haar eigen lokken, begon de photoshoot pas. In een creatief proces zonder afspraken vooraf, ontstonden de beelden zoals we die hier zien. Ongekunsteld, 100% authentiek en spontaan. No nonsense, no limits, no words, no excuses. De beelden vertellen het hele verhaal.

Kapper Hans Beers over dit bijzondere project:

"BOLD was een fascinerend project. Eigenlijk begon het met de wens van ons model, Sharon, om in een keer alles er af te hebben. Mijn reactie was: nou, dat is voor kappers niet zo’n uitdagende opdracht. Maar weet je wat, doe het zelf. Ik geef je de tondeuse en ondertussen maken wij wel foto’s. Het enthousiasme en de opwinding spatten ervan af toen ze mocht beginnen. En in no time was het gebeurd. Minder dan 1 millimeter restte nog op haar hele hoofd.

Omdat een fade dan toch weer vakwerk is werkte ik het nog iets bij en toen ging onze make-up artist Annemieke aan het werk. Ze had bedacht om wat nephaar over het kale hoofd te leggen. Ondertussen plaatste ik de lampen voor het volgende deel van onze fotosessie. Wat ik toen voor de camera kreeg… Sharon kan geweldig poseren, maar hier stond een totaal nieuwe gedaante, een schepsel uit andere tijden, met een uitstraling die niemand onberoerd kon laten. Ik maakte achter elkaar foto’s, wetende dat ze allemaal raak waren.

Na deze setting ging Annemieke iets anders maken. Ze komt altijd onze studio/salon binnen met tassen vol kleding en accessoires. We vielen al snel in de volgende verbazing. Een totaal andere uitstraling. Zo nederig als de eerste variant was, zo superieur was de tweede. Nadat ik de foto’s in zwartwit had bewerkt kwam er onmiskenbaar een dosis mystiek overheen. We eindigden met een ‘tattoo’ in de nek, waarmee alles gezegd was. ‘Human’. Meer dan tevreden togen we huiswaarts, in afwachting van wat er van het fotoschijfje af zou komen. En ja, BOLD is een woordspeling. Maar gedurfd was het ook."

Model: Sharon van der Zwaag | Hair: Hans Beers and Soma Rahimi | Make up: Annemieke Tip | Styling: Annemieke Tip | Photography: Hans Beers

Geplaatst op Geef een reactie

Hello Mauli Rituals!

Dit bijzondere Engelse beautymerk kijkt verder dan de buitenkant. Mauli Rituals herontdekte de helende kracht van Indiase kruiden en holistische tradities uit de Ayurvedische leer. De oliën en producten zijn helemaal vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten. Deze hebben als doel om de natuurlijke balans van de huid én ons welzijn te herstellen. Deze huidverzorging is nauw verbonden met de principes van Ayurveda.

Ayurveda

Mauli’s producten zijn samengesteld met de mooiste en puurste ingrediënten en worden geformuleerd vanuit een Ayurvedisch oogpunt in samenwerking met aromatherapeuten. Mauli is voor diegenen die de kracht van de natuur en échte kwaliteit waarderen.

Geplaatst op Geef een reactie

Editor's pick: SCRUB & RUB Body Scrub

De scrubs zijn verkrijgbaar in 4 geuren:

  • Bliss – met Neroli olie
  • Magical – met Cactusvijg olie
  • Mystery – met Marula olie
  • Secret – met Monoi olie

Scrub & Rub gelooft dat de huid het beste verzorgd kan worden met al het pure en goede van de natuur. Daarom zijn alle producten van Scrub & Rub parabenenvrij. Alleen de beste en meest natuurlijke ingrediënten worden gebruikt zoals pure dode zeezout, natuurlijke cacaoboter en voedende amandelolie. In combinatie met essentiële oliën van de hoogste kwaliteit ontstaan de heerlijkste geuren.