Geplaatst op

Het beste middel tegen stress?

Stress problemen

Stress is een groot probleem in onze maatschappij en kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, angststoornissen en depressie. Stress kan ook invloed hebben op onze mentale gezondheid, waardoor we ons somber, angstig of overweldigd kunnen voelen. Gelukkig zijn er veel manieren om stress te bestrijden en een gezonde balans te vinden in ons leven. Een nieuwe website die hierbij gaat helpen is "middeltegenstress.nl". Op deze website vind je allerlei artikelen met tips en informatie over hoe je om kunt gaan met stress en hoe je het beste middel tegen stress kunt vinden.

Op zoek naar het beste middel tegen stress

Op middeltegenstress.nl lees je over verschillende manieren om stress te verminderen, zoals mindfulness, yoga, supplementen, meditatie en diΓ«ten. Er zijn ook artikelen over hoe je stress op het werk kunt verminderen en hoe je stress in relaties kunt aanpakken. Bovendien zijn er ook artikelen over de gezondheidseffecten van stress en hoe je deze kunt voorkomen. De website bevat ook tips over hoe je stress kunt herkennen en hoe je stress kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door te leren hoe je kunt ontspannen, hoe je je tijd beter kunt beheren en hoe je positieve gedachten kunt ontwikkelen.

Leren ontspannen

Met de tips en informatie op middeltegenstress.nl kun jij je stressniveau verlagen en een gezonde balans in je leven vinden. Je zult je fitter, energieker en gelukkiger voelen. Bovendien zul je minder kans hebben op gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door stress. Je kunt ook leren hoe je stressvolle situaties beter kunt aanpakken en hoe je je emoties beter kunt beheren. Zo kun je leren hoe je kunt ontspannen en hoe je je tijd beter kunt beheren. Hierdoor zul je meer tijd hebben voor de dingen die je echt belangrijk vindt in je leven, zoals familie, vrienden en hobby's.

Ontdek jouw middel tegen stress

Bezoek vandaag nog de website middeltegenstress.nl en ontdek hoe jij je stressniveau kunt verlagen en een gezonde balans in je leven kunt vinden. Leer hoe je stress kunt herkennen en hoe je stress kunt voorkomen. Onze website biedt een grote hoeveelheid aan artikelen en tips over hoe je stress kunt verminderen, zodat jij je leven weer in balans kunt brengen en gezonder kunt gaan leven!

Bezoek de website middeltegenstress.nl hier

Geplaatst op Geef een reactie

Help, mijn kapper praat teveel!

Tja, wat doe je dan? Je wilt je haar wel hier laten doen, want naast een vlotte babbel, heeft deze kapper ook zijn kniptechnieken goed onder de knie. Hoe pak je dit dilemma aan? Lees verder welke 3 praatgrage kappers wij kunnen onderscheiden en hoe je hiermee om kunt gaan.

1. De 'kijk mij eens' kapper

Deze kapper vindt zichzelf helemaal geweldig en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hij of zij kan alleen maar over zichzelf praten en al is dat in het begin soms nog wel vermakelijk, op den duur krijg je daar behoorlijk genoeg van. Bovendien heb je toch echt liever dat je kapper zich richt op jou en niet alleen maar over zichzelf praat. Tja, wat doe je dan? Klap je helemaal dicht of vraag je glashard of deze persoon even stil kan zijn, zodat jij een tijdschrift kunt lezen?

2. De gezellige kletskous

Dit type kapper blijft an een stuk doorpraten over allerlei ditjes en datjes. Over het algemeen gaat het niet alleen over haarzelf en stelt ze jou ook vragen. In het begin praat je nog wel mee, maar op den duur ga je hopen op het moment dat de kleur moet intrekken en jij even rust hebt. Maar wat als ze dan nog om je heen blijft staan om door te vertellen? Hoe pak je dit aan, want je wil deze gezelligerd natuurlijk ook niet kwetsen? Zeg je niets meer en hoop je dat ze deze hint oppikt, of verzin je een excuus dat je een paar urgente appjes moet sturen?

3. De 'handen in het haar' kapper

Deze kapper gaat door een moeilijke periode of zit niet lekker in zijn vel. Maar in plaats van zijn hart bij vrienden uit te storten, doet hij dat bij jou - de klant! Soms vertel je elkaar weleens wat, als je bij de kapper bent. Niet voor niets noemen ze kappers ook wel psychologen. Maar wat als nu het omgekeerde het geval is en jij had uitgekeken naar een wellness momentje voor jezelf? En wat als deze kapper echt privΓ©-details met je gaat delen, waar je eigenlijk heel oncomfortabel van wordt? Durf je dat aan te geven of zeg je niets?

Heb jij weleens een kapper gehad die teveel praatte en hoe ging je daarmee om?

Geplaatst op Geef een reactie

Van deze 9 dingen worden kappers blij!

Lees onderstaande blijmakers en wij hebben een geweldige werkdag!

1. Lekker kopje koffie

coffee


De eerste kop koffie/thee voor openingstijd. Ja, echt! Dan hoeven we nog eventjes niet te praten. Heerlijk vinden we dat!

2. Punctuele klanten

Klanten die op tijd komen. Voor de kappers die met een planning werken dan he. Dan is het fijn als je klanten op tijd komen zodat je niet uitloopt. O ja, je hoeft natuurlijk niet te overdrijven door een half uur voor openingstijd te komen. Zie blijmaker nummer 1. πŸ˜‰

3. Kloppende planning

Een goede planning. Wij balen er namelijk ook van als we uitlopen omdat bijvoorbeeld een kleur langer de tijd blijkt nodig te hebben dan was ingepland.

4. Goed gelukte kleur

color


Een complexe kleur die onwijs mooi is gelukt. Dat geeft gewoon een kick! Yeah!

5. Tevreden klanten

Een blije klant. Je hoeft echt niet met confetti te strooien of ons om de hals te vliegen. Maar we vinden het wel fijn om te horen als je blij bent met je haar. We like!

6. Klanten die durven

Klanten bij wie je Γ©cht helemaal los mag gaan op het haar. Woehoe!

7. Rustmomentje

lunch-break-effectiveness


Pauze om even te kunnen eten. Het komt soms voor dat plassen ons enige rustmomentje is, zo hectisch zijn de dagen van een haarstylist soms. Ook wij vinden het namelijk om eventjes niet te hoeven praten. Eventjes dan…..

8. Complimentjes

Complimentjes ontvangen Γ©n geven. Heeft je collega/werknemer iets tofs gemaakt? Heeft een leerling heel goed gewerkt? Zeg het tegen elkaar. Het is zo’n kleine moeite!

9. Zelf een mooi kapsel!

updo


Een haaravond met collega’s waarbij wij zelf weer mooi haar krijgen. Blijer kan je ons niet krijgen denk ik. πŸ˜‰

Dit artikel is geschreven door: Judith de Ridder

Geplaatst op Geef een reactie

Welk kapsel past bij mijn gezichtsvorm?

Om de vraag β€œWelk kapsel past bij mij?” toch zelf te kunnen beantwoorden, hebben wij de verschillende gezichtsvormen hieronder kort besproken.

 • Ovaal
  Wanneer je een ovaal gevormd gezicht hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Elk kapsel past bij jou! Of je nu kiest voor een kort kapsel, een korte of lange boblijn, of juist voor lange lokken, bij een ovaal gevormd gezicht zal geen enkel kapsel tegenvallen. Lucky you.
 • Rond
  Wanneer je een rond gezicht hebt, past (half)lang haar waarschijnlijk het best bij jou. Korte kapsels zullen het minst bij de vorm van jouw gezicht passen, terwijl lange kapsels best eens een uitzondering kunnen vormen.
 • Vierkant en rechthoekig
  Bij een vierkant gezicht kun je het best kiezen voor een korter kapsel. Doordat je waarschijnlijk een sterke kaaklijn hebt, mag je deze best laten zien en hoef je deze niet te verbergen door een lang kapsel!

Uiteraard zijn er nog veel meer gezichtsvormen te bedenken. Zo zijn er diamantvormige, peervormige en hartvormige gezichten. De kapsels die hier bij passen zijn eigenlijk heel breed. Een peervormig kapsel is echter lastiger. Hier kun je het best kiezen voor een kapsel met veel volume.

Screen Shot 2015-11-27 at 14.52.12

Concluderend

Het is dus lastig om te bepalen welke vorm jouw gezicht precies heeft, en welk kapsel hierbij past. Uiteraard kun je zelf experimenteren, (of misschien heb je dit al gedaan!), in alle andere gevallen kun je gewoon terecht bij de kapper. Wanneer je voor een nieuw kapsel naar de kapper gaat, kun je gewoon even informeren naar zijn of haar mening. Een professional heeft hier altijd een andere blik op en geeft je weer nieuwe inzichten om uit te proberen!

Lees ook:

Nieuwe haircut? Met deze 5 tips heb je nog meer plezier van je kapsel!

De combinatie van zachte en intense kleuren weerspiegelt de periode waarin we nu zitten

Tutorial FANCY PONYTAIL, de perfecte half bun

Dit artikel is geschreven door: Judith de Ridder

Geplaatst op Geef een reactie

WINNEN: 10x POP proefpakketten voor kappers

Bekijk de video hier

DARE TO POP

POP Perfect on People is een professioneel Nederlands kappersmerk dat betaalbare producten biedt exclusief voor de kapper. Naast een compleet maar compact assortiment bieden ze ook uitgebreide salonondersteuning en trainingsmogelijkheden. De producten van POP zijn 100% vegan, vrij van parabenen en siliconen. De kleuringen zijn PPD-vrij en bevatten zo min mogelijk ammonia en zijn daarmee ook geschikt voor de gevoelige hoofdhuid.

Wil jij kans maken op een gratis proefpakket ter waarde van € 300,-?

Ja, je leest het goed … Wij mogen in januari en februari maar liefst 20 van deze prachtige pakketten weggeven, exclusief voor de kapper! Het enige wat jij hoeft te doen is jouw KvK nummer, naam, woonplaats, e-mail en telefoonnummer achter te laten. Simpel toch?

Wat moet je doen?

 1. Reageer op deze post waarom jij kans wilt maken
 2. Stuur een mail naar [email protected]haar ovv 'POP Proefpakket' met je KvK nummer, naam, woonplaats, e-mail en telefoonnummer
 3. Je kunt meedoen t/m 25 januari 2023
 4. We maken de winnaars op 26 januari bekend via FACEBOOK
 5. Succes!

Wat kun je winnen?

We mogen 10 x POP proefpakketten weggeven t.w.v. €300,- ex BTW.

Geplaatst op Geef een reactie

De Haarmodelijn gaat op tournee!

 Als hΓ©t hair fashion event voor de branche voelt de Nederlandse Haarmodelijn het als een vanzelfsprekende opdracht om zichzelf continu te vernieuwen. Daarbij is natuurlijk altijd het uitgangspunt om goed te luisteren naar wat de kappers nodig hebben om zich goed voor te bereiden op het nieuwe trendseizoen. Een van de zaken die uit brancheonderzoek naar voren kwam, was de vraag naar meer educatie in de regio. 

 Door deze vraag vanuit de branche komen er nu – in plaats van één grote landelijke showcase – maar liefst drie intiemere presentaties bij verschillende theaters in het land. Deze zijn verdeeld over de regio’s Noord, Midden en Zuid, zodat veel salons aanmerkelijk minder reistijd zullen hebben. 

De tour zal de volgende theaters aandoen: 13 maart - Odeon Theater/Zwolle, 20 maart – Theater De Schalm/Veldhoven en 27 maart Theater De Kom/Nieuwegein. De theaters zijn open vanaf 18.30 uur, aanvang van de show is 19.30 uur (in tegenstelling tot voorgaande jaren is er dus alleen een avondshow). Een ticket kost € 58 euro, inclusief een welkomstdrankje. Als lid van de ANKO, FNV Mooi of de CNV krijg je daarnaast 4 euro korting. 

Extra presentaties voor leerlingen

Daarnaast zijn er voor scholen in de middag een extra presentatie. Hier kunnen aankomende beroepsbeoefenaars kennis maken met de laatste vaktechnieken en de nieuwste haarmodetrends. Dit om leerlingen zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt en de instoom te bevorderen. Deze regionale presentaties voor leerlingen worden mogelijk gemaakt door sociale partners ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI. 

Geplaatst op Geef een reactie

Acht soorten black hair

Er zijn veel verschillende soorten black hair, deze types worden vaak bepaald door afkomst en erfelijkheid. Veel voorkomende soorten zijn:

 1. Curly hair: Dit type heeft een kleine, sterk gekroesde krul.
 2. Kinky hair: Black hair kan ook een soort zigzag textuur hebben, dit haartype is lastig om te kammen of borstelen.
 3. Wavy hair: Bij dit haartype is de krul losser dan bij 'curly hair', waardoor de krullen eerder golvend lijken.
 4. Straight hair: Soms is black hair bijna steil, maar nog steeds is dit haartype zeer kwetsbaar en kan het makkelijk afbreken.

Black hair wordt ook wel ingedeeld volgens de kruldichtheid en poreusheid (hoeveel vocht kan worden geabsorbeerd en vastgehouden), en elasticiteit. Door erachter te komen welk type kroeshaar jij hebt, kun je beter routine daarop afstellen.


Het haarmerk Mizani onderscheidt zelfs 8 soorten black hair, zie het schema hieronder. Welk type ben jij?

Geplaatst op Geef een reactie

5 VRAGEN AAN Frank Haring

1. Wat is het concept van je salon?

We zijn echt een salon voor de hele familie, de leeftijd van mijn klanten varieert van 0 tot 95. Mijn oudste klant van 95 komt zelfs nog naar de salon met haar eigen auto! Ik werk alleen en doe dat nog steeds met veel plezier.

Kapper Frank in Heerhugowaard

Vroeger zette ik wel 6 permanenten op een dag, inmiddels doe ik dat nauwelijks meer. Mijn focus ligt nu voornamelijk op het knippen. De salon kenmerkt zich door de gezellige en huiselijke sfeer.

Ik ben echt een mensen-mens en dat zijn de mensen achter Selective professional ook.

2. Waarom werk gekozen voor Selective Professional?

Ik werk nu ongeveer 13 jaar met Selective Professional en dat bevalt nog steeds uitstekend. Daarvoor werkte ik met een ander merk, maar toen was er nauwelijks contact met vertegenwoordigers. Dan hoorde ik soms van een collega dat er een nieuw product uit was en wist ik van niets. Dat is gelukkig heel anders met Majuba, de importeur van Selective Professional. Zij zijn heel betrokken en daarnaast zijn de producten gewoon heel erg goed.

3. Welke aspecten vind je belangrijk bij de keuze voor een merk?

Zelf ben ik echt een mensen-mens en dat zijn de mensen achter Selective professional ook. Daarom hebben wij zo’n goede klik. Daarnaast vind ik het ook fijn om af en toe een training te kunnen volgen. Dat de producten kwalitatief goed zijn, is natuurlijk een randvoorwaarde. Maar  ik kijk toch allereerst naar de mensen achter de schermen en of ze fijn zijn om mee te werken.

4. Welk product is jullie bestseller?

We hebben verschillende bestsellers. Dames kopen heel vaak de Color Block Shampoo en Conditioner voor hun gekleurde haar. Deze producten bevatten geen sulfaten en wasactieve stoffen, waardoor de kleur langer mooi blijft. De heren zijn helemaal fan van de Artistic Flair Gel Hold Extra Strong.

5. Kopen klanten vaak de producten die je adviseert?

Eigenlijk adviseer ik uit mezelf nooit, wat dat betreft ben ik een slechte verkoper. Ik wil mijn klanten niet ongevraagd iets aansmeren, dat zou ik zelf ook niet fijn vinden. Maar als mijn klanten om advies vragen en dat gebeurt gelukkig vaak, dan neem ik daar echt de tijd voor. Ik kan ze dan alles uitleggen over de werking van de producten en welk haarproduct geschikt is voor hun haartype. Mijn klanten stellen deze aanpak erg op prijs.

Geplaatst op Geef een reactie

Mijn Passie: voor iedereen mooi haar!

De keuze van een aantal basiskleuren van zeer licht blond/ midden/ donkerblond/ licht/ midden en donkerbruin zorgt ervoor dat elk haarwerk op maat gepersonaliseerd kan worden. Onze moderne kleurtechnieken passen we hier dan ook graag op toe. 

Het is toch fantastisch dat wanneer je een haarwerk nodig hebt, dat het dan toch mogelijk is om met een mooie moderne look te kunnen shinen. Het netje waar de haren op geknoopt zijn is van zacht en soepel materiaal en ast zich dan ook makkelijk aan aan iedere hoofdvorm. De haarlengte start vanaf 25 cm tot maar liefst 45 cm. 

3D Knippen

Een aantal jaren geleden ontwikkelde ik dan ook het 3D knippen. Deze techniek is er speciaal voor om de haren van een haarwerk perfect aan te laten sluiten op het eigen haar. 

Het gevoel van mooi haar is ontstaan!! Gun jezelf mooi haar! 

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuw in de salon: Β Kevin Murphy BLOW.DRY Wash & Rinse

De fâhn is ongetwijfeld één van de meest gebruikte tools. Het gebruik van haarstyling tools is wereldwijd. 65% van de volwassenen gebruikt minstens één haar styling tool en 51% gebruikt een fâhn. Met de nieuwe BLOW.DRY WASH en RINSE, in combinatie met deBLOW.DRY sprays, is veilig fâhnen nog nooit zo eenvoudig en gezond geweest.

Deze nieuwe BLOW.DRY Wash & Rinse bevatten o.a. deze ingrediΓ«nten:

 • Creatine van natuurlijke oorsprong: aminozuren die de eigenschappen van gestrest haar verbeteren, het haar beschermen tegen hitte schade en kracht en veerkracht creΓ«ren binnen in de haarschacht. 
 • Blauwe cypres: key in het conditioneren en beschermen van het haar.

Bovendien zorgt de Anti-Breakage Technology dat het haar wordt gevoed en beschermd tegen hitteschade.