Home Asymmetrisch kapsel
Get the look

Asymmetrisch kapsel

asymmetrisch kapsel
Eén van de nieuwste trends van de afgelopen jaren is het asymmetrische kapsel, en ook in 2015 is dit kapsel nog altijd erg populair. Een asymmetrisch kapsel is aan beide kanten niet hetzelfde, bijvoorbeeld ongelijk qua lengte. Een asymmetrisch kapsel hoeft bovendien niet het hele kapsel te omvatten, maar kan ook slechts over een klein deel van het kapsel gaan. Waar het kapsel een aantal jaar geleden vooral gedragen werd door dames en heren die een statement wilden maken, wilden opvallen, of dit simpelweg vonden passen bij hun extraverte persoonlijkheden, kan een asymmetrisch kapsel vandaag de dag door iedereen gedragen worden. Toch blijft het kapsel vooral in trek bij deze eerst genoemde doelgroep.

Kan ik een asymmetrisch kapsel hebben?

In principe kan iedere man of vrouw kiezen voor een asymmetrisch kapsel en zal het kapsel (bijna) nooit tegenvallen. Toch zijn er een aantal gevallen waarin het kapsel beter tot zijn recht komt. Zo kan een asymmetrisch kapsel de aandacht wegtrekken van bepaalde delen van het gezicht. Een grote neus of opvallende wenkbrauwen kan als vervelend ervaren worden. Door een asymmetrisch kapsel, bijvoorbeeld een diagonale pony, te knippen, zal de aandacht hiervan worden afgeleid. Ook wanneer je van nature juist wat minder expressie in je gezicht hebt, kun je dit door middel van het juiste asymmetrische kapsel zeker toevoegen.

Hoe maak ik een asymmetrisch kapsel?

Uiteraard kun je ervoor kiezen om bij één van onze professionele kappers langs te gaan en hier een asymmetrisch kapsel te laten knippen. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je nog niet zeker bent van het soort asymmetrische kapsel dat het best bij jou past. Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor twee goed bij elkaar passende kapsels, en hiervan een eigenzinnige combinatie te maken.

Korte asymmetrische kapsels

Het meest populaire asymmetrische kapsel is de korte variant. Vaak gaat dit om kapsels met stijl haar, waarbij  er vooral gevarieerd wordt in lengte. De ene helft van het haar reikt ongeveer tot de hoogte van de kin, terwijl de korte kant vaak tot boven het oor kort geknipt is. Toch is ook het asymmetrische halflange kapsel vaak in het straatbeeld terug te zien. Of je nu kiest voor een half lang of kort asymmetrisch kapsel, in beide gevallen zit je goed!

 

Lees ook: Zomertrends voor mannen