Home Kleur groen met de Disposable Color Bowl
Hair update

Kleur groen met de Disposable Color Bowl

Milieubewust, duurzaam, 'groen' – we worden steeds zuiniger op onze aarde. Daarom werken L'Anza & KIS kappers zoveel mogelijk met producten die het milieu sparen. Zoals de Disposable Color Bowl, een slim wegwerp verfschaaltje dat drinkwater bespaart.

Soms blijken duurzame oplossingen verrassend eenvoudig te zijn! Door het bekende verfschaaltje te vervangen door de Disposable Color Bowl kunnen kappers in Nederland jaarlijks minstens 250 miljoen liter schoon drinkwater besparen en voorkomen dat er 250 ton chemisch afval in ons drinkwatersysteem verdwijnt!

De Disposable Color Bowl is een wegwerp verfschaaltje van gerecycled PET. Na gebruik levert de kapsalon de schaaltjes gescheiden in, als klein chemisch afval. Dit is beter voor het milieu, zeker als alle kappers dit doen. Jaarlijks vinden er in Nederland meer dan 25 miljoen kleurbehandelingen plaats. Het schoon spoelen van een gewoon bakje kost zeker 10 liter water, dus in totaal verdwijnt jaarlijks 250 miljoen liter drinkwater in de goot. Dat is vergelijkbaar met het waterverbruik van 1250 huishoudens per jaar. Een wegwerpbakje betekent ook minder vervuiling: na het kleuren blijft er gemiddeld 10 ml kleurmengsel in het bakje achter. Spoel je dit schoon, dan verdwijnt het kleurmengsel in het drinkwatersysteem. Bij 25 miljoen kleurbehandelingen per jaar is dat 250.000 kilo chemisch afval! Met een wegwerpbakje komt dat terecht bij de vuilstort, waar het op de juiste manier wordt verwerkt.

Vraag je kapper of ze ook al werken met de Disposable Color Bowl zodat het kleuren van jouw haar het milieu niet onnodig belast!

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van L'Anza en KIS