Home 3 redenen om voor een kort kapsel te kiezen in 2023
Get the look

3 redenen om voor een kort kapsel te kiezen in 2023

Het jaar is bijna op haar eind en dus is het tijd voor goede voornemens voor 2023! Wat is jouw haarplan voor volgend jaar? Misschien toch de schaar in je lange lokken? Waarom dat een heel goed idee is, vertellen we je hier!

1. Gemak

Kort haar is veel gemakkelijker in onderhoud. Je bent niet zo lang bezig je haar in model te brengen; je hoeft je haar tenslotte maar even te drogen, wat stylingsproducten erin en klaar!

Met korte kapsels kun je de borstels en krultangen in de kast laten liggen, vaak zijn je handen al genoeg! Natuurlijk kun je altijd gebruik maken van een mousse of hairspray, maar in vergelijking met langer haar heb je veel minder product nodig. En dat voel je ook in je portemonnee!

Haarlijn 2022

2. Zelfvertrouwen

Met een kort kapsel kun je er professioneler uitzien en het laat zien hoeveel zelfvertrouwen iemand heeft. Een stoer, kort kapsel kan zowel chique als stoer zijn. Je kunt het elke keer weer net iets anders stylen. Bovendien ziet je haar er eerder verzorgd uit. En dat feit alleen geeft je natuurlijk zelfvertrouwen!

3. Gaat hoofdpijn tegen

Lang haar kan een heel gewicht zijn aan je hoofd. Als je vaak last hebt van hoofdpijn, is een kort kapsel veel fijner. Met een kort kapsel ben je al dat gewicht kwijt en dat kan verlichtend werken. Bovendien is het goed voor je haar om het kort te houden. Geen drogen punten meer en als het straks weer zomer wordt, heb jij het heerlijk koel in je nek!

Wat wil je nog meer? Maak een afspraak met je kapper en laat je haar kort knippen in 2023!

Kijk voor meer trends in ons lookbook boordevol kapsels en inspiratie

Cover: Hair: Gianni Bach, Luís Ramos Lurdes Ramos, Cristina | MakeUp Artist: Gianni Bach | Photography: Andre Santos