Home Baarden en snorren: wat vinden vrouwen daarvan?
Get the look

Baarden en snorren: wat vinden vrouwen daarvan?

Witte tanden, een goeie bos haar op het hoofd of gespierde armen; er zijn een heel aantal dingen die vrouwen aantrekkelijk kunnen vinden aan een man. Maar dat niet alleen, baardgroei wordt ook erg interessant gevonden, maar daar zijn de meningen nog wel verrassend over verdeeld.

Featured Video Play Icon

Mannen met baarden zijn er tegenwoordig in bosjes te vinden, maar wat vinden onze vrouwen nou eigenlijk van baarden en snorren? Wij gingen op onderzoek uit en stelden een aantal willekeurige vrouwen deze prangende vraag.

Smaken verschillen

De een vindt het onwijs sexy en de ander kijkt liever naar een glad geschoren gezicht. In sommige landen laten mannen zelfs grote baarden en snorren groeien om op die manier meer respect te krijgen van de bevolking, het straalt natuurlijk toch in bepaalde mate meer volwassenheid en mannelijkheid uit. Baarden en snorren zijn de laatste jaren ook in Nederland enorm in opmars geweest, denk maar aan de zogenaamde hipsters met hun knotje en bijbehorende baard. De baard werd ineens weer hip en sexy, terwijl deze jarenlang uit de mode was.

Maar hoe denken onze Nederlandse vrouwen nou echt over deze gezichtsbeharing? Zijn zij het daar net zo erg mee eens, of niet?

Meer inspiratie voor baarden & snorren?

Onderzoeken

Een heel aantal onderzoeken zegt dan ook aan te tonen dat wat haar op de kin toch - onbewust, wellicht? - best een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een partner, en dat het vaak een kwestie is van "you love it or you hate it". Daarom gingen wij erop uit naar De Hallen in Amsterdam en vroegen wij een aantal vrouwen wat zij van baarden en snorren vinden! Want wat vinden vrouwen nou aantrekkelijker? Mag het van onze Dutchies elke maand wel Movember zijn, of kussen zij toch liever een man met een gladde bovenlip? En wat vind jij?

Vind jij ook dat mannen wel wat haar in het gezicht mogen hebben, of vind jij het misschien wel een veel frissere uitstraling hebben als het scheermes er om de aantal dagen langs gehaald wordt? Ontdek in het filmpje wat vrouwen nou eigenlijk écht vinden van baarden en snorren!