Home Van vermoeid naar fris en stralend in een handomdraai!
Get the look

Van vermoeid naar fris en stralend in een handomdraai!

“Wat zie jij er goed uit!! Ben je naar de kapper geweest?” Complimenten geven en krijgen is altijd leuk. Persoonlijk vind ik dat we dit nog te weinig doen, maar veelal gaan complimenten over ons uiterlijk. Het is leuk wanneer het opgemerkt wordt dat je een nieuw paar schoenen of kleding hebt gekocht. In deze blog wil ik jullie meer vertellen over koele en warme kleuren. Je huid, ogen en haar stralen extra wanneer je de juiste tinten kiest. De juiste kleuren helpen je van vermoeid naar fris en stralend in een handomdraai!

Warme kleuren zijn alle kleuren waar geel of rood in zit, bijvoorbeeld bruin. Koele kleuren zijn tinten waar blauw of groen in verwerkt zijn. Ben je nou een type dat niet kan of wil kiezen tussen koel of warm? Dan kan ik je geruststellen, want dat hoeft ook niet. Mahonie is bijvoorbeeld een kleur die iedereen staat. Deze kleur is gemaakt van blauw en rood, koel en warm, een tint die bij iedereen zal passen. Ook zie je tegenwoordig koele warmtinten of warme koeltinten. Denk bijvoorbeeld aan lime geel. Geel is een warme kleur maar heeft nu een koele ondertoon en dus ook geschikt voor je als je van koele tinten houdt.

Warm en koud

Vaak kies jij al onbewust voor de kleuren die bij jou passen. Kijk eens in je kledingkast. Welke tinten nemen de overhand? Zijn dit warme kleuren of koele kleuren? Ik zelf was jarenlang iemand die iedere dag zwart droeg. Tegenwoordig draag ik steeds meer kleur. Van felgeel tot oud rosé. Ik zie dus dat ik mijn garderobe aangevuld heb met warmere tinten. Ik voel mijzelf minder prettig in grijs, ik zal eerder kiezen voor beige of bruintinten. Het klopt ook dat mijn huid en haar warm zijn en ik blijkbaar dus ook intuïtief mijn garderobe hierop heb aangepast.

Hetzelfde geldt voor sieraden. Draag je goud of zilver? Draag je goud dan zal het vaak ook zo zijn dat warme haarkleuren het allerbest bij je passen. Het omgekeerde geldt wanneer je veel zilver draagt. Dan ben je waarschijnlijk meer een koel type qua kleur en hou jij van asblond haar in plaats van gouden lokken.

Ook kan je naar je oogkleur kijken. Heb jij blauw-grijze ogen? Waarschijnlijk staan koele tinten jou het allermooist. Bij groen of bruine ogen zie ik vaak dat de huid warmer is en dus warme tinten jou ontzettend mooi staan. Je moet vooral eens naar je oogwit kijken. Bij koele types is dit helderwit terwijl het bij warme types juist wat geler is van kleur.

Ga vooral in gesprek met je haarstylist en kies samen welke kleur jouw huid, ogen en haar kan versterken

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een haarkleur is doen wat JIJ wilt. Ben jij officieel een warm type maar hou jij toch van koele tinten in je haar? Laat dan bijvoorbeeld je basis in een warme tint kleuren maar geef dan de highlights weer een mooie koele toning. Of kies voor een beige tint om niet koel en niet te warm te gaan. Juist het spelen met koele en warme tinten in een coupe maakt het speciaal en interessant om naar te kijken. Ga vooral in gesprek met je haarstylist en kies samen welke kleur jouw huid, ogen en haar kan versterken. Speel met (haar-)kleur, want dat maakt de wereld kleurrijker en mooier!

Veel liefs,

Luciën Beijerinck

*Foto credits: Haar: Alexander Kiryliuk | Fotografie: David Arnal

Tekst: Lucien Beijerinck