Home Uitgroei verleden tijd met Babylights? Dit wordt dé hit van 2016!
Get the look

Uitgroei verleden tijd met Babylights? Dit wordt dé hit van 2016!

Wat highlights zijn weten we allemaal. Maar vorig jaar deed ‘babylights’ ineens haar intrede. Topkapper en Redken Artist Ferry Loeve legt uit wat het verschil is.

Featured Video Play Icon

Lees ook meer artikelen hoe je je look anno deze tijd kunt maken Get the Look!

Ferry Loeve: "Babylights zijn veel fijner gezet dan highlights, de plukjes zijn dunner. Hierdoor krijg je een natuurlijke sprankeling in het haar. Alsof je net terug bent van 6 weken zonvakantie. Bij highlights zijn de plukken die worden opgelicht veel breder, waardoor het effect minder subtiel is."

Effect van de zon nabootsen

Babylights15_Suki_Hero

Ferry vertelt dat hij vaak de babylights met de balayage techniek in de punten combineert. Hiermee boots je het natuurlijke effect van de zon het beste na. Je ziet het al bij kinderen die veel in de zon hebben gespeeld; het haar is bij de uiteinden lichter dan bovenop het hoofd. Het haar wordt nooit egaal door de zon opgelicht, maar in plukjes. Dit zonnige, jeugdige effect krijg je ook als deze twee technieken samen worden gebruikt. Bovenop het hoofd sprankelt het haar dankzij de babylights en de uiteinden zijn lichter door de balayage techniek.

Afgestemd op natuurlijke haarkleur

Het haar wordt bij babylights nooit meer dan twee tinten lichter gemaakt, anders zou het resultaat niet natuurlijk ogen. En het leuke is dat deze techniek geschikt is voor elke haarkleur. Ferry vind het effect zelfs bijna mooier op donker haar.

Ferry: "Als je donker haar veel lichter maakt, oogt dat onnatuurlijk. De nieuwe haarkleur past vaak niet meer bij de ogen en de huidskleur. Bij babylights is het effect veel subtieler en dat ziet er een stuk mooier uit!"

Redken Blonde Idol

Babylights15_Suki_Secondary

Ferry gebruikt de speciale Blonde Idol kleurlijn van Redken hiervoor, die onlangs met nog meer tinten is uitgebreid. Er zijn nu 12 kleuren, voor iedere haarkleur is er een geschikte kleur en deze kleuringen zijn uitstekend geschikt voor babylights.

Lees ook:

MARIT TESTE DEZE ZOMERSE HAARKLEURING!

Geen uitgroei?

Een ander voordeel van deze nieuwe natuurlijke trend is dat de uitgroei haast niet zichtbaar is, waardoor het effect van een behandeling veel langer meegaat. Je hoeft dit niet meer elke 6 weken te laten bijwerken. Een startbehandeling kost rond de €150 en daarna daalt de prijs naar ongeveer de helft om het bij te houden.

Voordelen babylights

  1. Nauwelijks uitgroei
  2. Effect langer zichtbaar
  3. Natuurlijk resultaat
  4. Kan met andere technieken worden gecombineerd

Ben jij toe aan de zomer in je haar? Maak dan snel een afspraak bij een je kapper voor schitterende babylights!