Home TRENDREPORT AFW Ruige Knotjes
Get the look

TRENDREPORT AFW Ruige Knotjes

FASHION van Nederlandse bodem: Neerlands grootste modespektakel, de Amsterdam Fashion Week is weer van start gegaan. Wij houden je op de hoogte van de laatste haartrends!

Het ruige openingsbeeld van SIS by Spijkers en Spijkers deed een rebelse collectie vermoeden. De show opende echter met kokerrokken, lakschoenen, Prince of Whales-ruiten, brillen en knotjes. Toch waren de modellen geen van allen de onschuld zelve. Daarvoor waren de rokken te kort, de netpanty’s te uitdagend en de kapsels te punk.

Berni Ottjes van B Burny's in Axel, Terneuzen en Hulst was verantwoordelijk voor het haar van de modellen. Voor het haar was gekozen voor knotten, die bij nader inzien staarten bleken te zijn die losjes bovenop op het hoofd waren vastgezet. De punten werden zo een soort kuiven, een hommage aan de jeugdcultuur van de fifties met een knipoog naar nu. Over ogen gesproken: die doken ook letterlijk op als prints, broches en applicaties. Wie het achtergrondbeeld nog eens goed bekeek ontdekte het songtekstfragment van de Zweedse rockabilly band Top Cat. Het sloeg de spijker op zijn kop: “Baby doll, you need some rock ’n roll…”

Berni Ottjes behoort tot de top van internationale haarstylisten. Commercieel gekleurd haar is zijn handelsmerk en hij omschrijft zijn kleurtechnieken als harmonieus, vrouwelijk en sexy. Berni is verantwoordelijk voor het haar van modellen bij fashionshoots en verzorgd wereldwijd seminars en shows, van Griekenland tot Rusland en van Italië tot Korea. Ook sleepte hij vele prijzen in de wacht: zo won hij drie keer de Color Trophy Overall Award en werd hij driemaal verkozen tot Hairdresser of the Year. Sleutel tot zijn succes is het feit dat hij zichzelf keer op keer weet te vernieuwen.

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van L’Oréal Professionnel, sponsor van de Amsterdam Fashion Week