Home TRENDREPORT AFW Grafische Staart
Get the look

TRENDREPORT AFW Grafische Staart

FASHION van Nederlandse bodem: Neerlands grootste modespektakel, de Amsterdam Fashion Week is weer van start gegaan. Wij houden je op de hoogte van de laatste haartrends!

Vorig jaar sleepte Studio JUX, in bijzijn van prinses Máxima, de hoofdprijs van de Green Fashion Competition in de wacht. Dit seizoen toonde het duurzame modelabel op de tweede dag van Amsterdam Fashion Week een bijzonder draagbare collectie in bordeaux, roestbruin, navy en okergeel. Het meest opvallend waren de sportieve mannenpakken van gerecycled hennep, blousejurken en de met de hand gebreide oversized truien.

Francis Schroembges van Francis Hairdesign in Horst was verantwoordelijk voor het haar van de modellen. Voor het haar was gekozen voor een rustige coupe die strak en grafisch oogde. De vrouwelijke modellen droegen een lage paardenstaart met een lichte bolling aan de achterkant en een scherpe scheiding in het midden. Bij de heren concentreerde het volume zich vooral bovenop het hoofd voor een stoer en mannelijk resultaat. Hier lees je hoe je thuis zo'n grafische staart maakt.

Mooi en sexy haar maken dat past bij de persoonlijkheid van haar klanten, dat is het doel van Francis Schroembges. Ze heeft haar eigen salon in Horst en draait daarnaast mee op internationaal niveau. Francis sleepte diverse nominaties en awards in de wacht bij de Color Trophy en de Coiffure Awards. Haar werk verschijnt regelmatig in toonaangevende magazines.

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van L’Oréal Professionnel, sponsor van de Amsterdam Fashion Week