Home TRENDREPORT AFW Folklore & Dandies
Get the look

TRENDREPORT AFW Folklore & Dandies

FASHION van Nederlandse bodem: Neerlands grootste modespektakel, de Amsterdam Fashion Week is weer van start gegaan. Wij houden je op de hoogte van de laatste haartrends!

Gsus industries nam het publiek mee op reis naar Moskou. Het merk presenteerde voor volgende winter drie verschillende lijnen – Military, Folklore en Dandy – en speelde hierin met vorm en silhouet. Folkloristische invloeden werden gecombineerd met een militaire uniformlook en bloemen speelden een belangrijke rol. Sommige bloemendessins leken te zijn geborduurd en Russische gebloemde khokhloma dienbladen kwamen letterlijk terug in prints.

Carmelo Carufi van kapsalon Nr.15 in Maassluis was verantwoordelijk voor het haar van de modellen. De kapsels lieten een een nostalgisch beeld zien: de mannen zagen eruit als Russische dandy’s met kuiven en strakke zijscheidingen, meestal keurig gladgeschoren maar met hier een daar een vierdagenbaardje. De vrouwelijke modellen droegen meisjesachtige Heidi-kapsels: het ingevlochten haar was rondom het hoofd opgestoken. Er waren ook veel gebreide mutsen met pompons om de Russische of Hollandse kou mee te trotseren.

Carmelo over de nieuwe haartrends: "Deze zomer zien we veel bloemen. Dat komt ook terug in het haar, het beeld wordt kleurrijker en vrolijker. De zgn. 'ombre' look is helemaal hot, waarbij de haartint van donker bij de wortel, naar lichtere uiteinden wordt gekleurd. Of er worden 2 kleurvarianten gebruikt, zoals van rood naar koper. Voor de Gsus collectie heb ik bij de vrouwen het haar op gestoken in een 'knoop-vlecht' om de kapsels een folkoristich effect te geven. Een van de trends is dat her haar er niet te netjes uit moet zien, hier en daar mogen best wat losse plukjes zitten. Een ideaal product voor deze trend is de Super Dust die het haar een volume geeft met een mat effect. Daarnaast zie je ook veel grafische vormen en rechte lijnen. Dat zie je bij deze collectie terug bij de mannen. Alle haren zitten op hun plaats en het haar mag mooi glanzen. Ik gebruik hiervoor het liefst een olie zoals de Mythic Oil. Dat haalt alle pluis weg en voedt het haar tegelijk."

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van L’Oréal Professionnel, sponsor van de Amsterdam Fashion Week