Home Smooth je haar met super smoothies
Get the look

Smooth je haar met super smoothies

Schoonheid komt van binnenuit horen we vaak. Dat klopt, wat je eet heeft grote invloed op je looks en zeker op de kwaliteit van je haar. Een nieuwe trend is gezonde smoothies met speciale ingrediënten die heilzaam zijn voor je haar. We verzamelden de beste recepten waarmee je thuis aan de slag kunt. Begin het jaar goed met een super smoothie voor je haar!

Wat moet je doen? Verzamel alle ingrediënten en meng ze in gelijke delen (of in hoeveelheden die jij lekker vindt) in een blender tot een smoothie. Je kunt eventueel wat magere yoghurt toevoegen voor een romiger effect. Succes!

1. Smoothie tegen haarverlies en hoofdhuidproblemen
Ingrediënten:
spinazie, waterkers, venkel, appel en komkommer en wortel van grote klis. Dit drankje helpt haarverlies, jeuk en roos te voorkomen. Vitamine K in groene groenten voorkomt dat haar dunner wordt.

2. Smoothie die haargroei stimuleert
Ingrediënten:
havermelk, kokosvlees, groene thee, pompoenzaad, walnoot, kiwi, ananas, acaibes, struikwinde, Koreaanse ginseng, vanilla, heermoes en tarwegras. Dit drankje verricht niet alleen wonderen voor je haar, deze smoothie biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Vitamine K sterkt de botten, het mineraal silicium stimuleert de groei van je lokken en witte bloedcellen.

3. Smoothie tegen droog en beschadigd haar
Ingrediënten:
tarwegras, komkommer, spinazie, amandelen en appels. Het tarwegras is een goede bron van proteïne, vitamine E en andere voedingstoffen die droog, broos en beschadigd haar kunnen herstellen. Betacaroteen in spinazie en het zuur in komkommer helpen de ontwikkeling van gezond haar. Amandelen zijn rijk aan het natuurlijke biotine, een sterkend middel dat aan breuken en gespleten punten helpt te voorkomen.

4. Smoothie voor sterker haar
Ingrediënten:
wortels, bieten, peterselie, komkommer en appelsien. Komkommer bevat een mineraal dat de vezels van het haar sterkt, appelsien, biet en peterselie zorgen voor een goede dosis vitamine C. De antioxidanten in dit drankje voorkomen tevens haarverlies.

5. Smoothie tegen haarverlies
Ingrediënten:
wortel, appel en gember. Gember is ontzettend goed voor je lokken, dit kan de groei versnellen, maar het beschermt en sterkt je haar, maar beperkt ook schilfers en haarverlies.

Bron: Goed Gevoel