Home Sassoon A/W17 collectie zet het individu centraal
Get the look

Sassoon A/W17 collectie zet het individu centraal

Sassoon Professional presenteert de nieuwe AW17 MONDAINE-collectie. Inspiratie was de huidige anti-fashion beweging en couturier Cristobal Balenciaga.

sassoon-01

Anti-fashion

De anti-fashion beweging van vandaag stelt individualisme en authenticiteit centraal en streeft naar een eigen, unieke stijl. Een van de trendsetters van deze beweging is de negentiger Iris Apfel, die beroemd werd nadat zij was verschenen op de blog Advanced Style. De opvallende, primaire kleuren en grafische vormen van dit schoonheidsideaal doen denken aan de experimentele silhouetten van Cristobal Balenciaga, die in zijn unieke ontwerpen sobere architecturale vormen en opvallende kleurcombinaties gebruikte.

sassoon-03

Net als Vidal Sassoon was Balenciaga een modernist, met een ware obsessie voor snit en vorm. Bij Balenciaga werden de mouwen zo gesneden dat de polsen en handen op elegante wijze werden getoond. Vidal knipte lijnen in het haar die de mooiste gelaatstrekken van de klant perfect accentueerden. Door deze puurheid van visie experimenteerden zowel Balenciaga als Sassoon voortdurend met hun innovatieve kniptechnieken. Het is dit streven naar een perfecte vorm, in combinatie met de nadruk op individualisme, die de drijfkracht werd achter Sassoons basisvisie van 'haardesign op maat', die tot op de dag van vandaag wordt gevolgd.

sassoon-02

In de looks die zijn ontwikkeld de MONDAINE collectie is te zien hoe deze individualistische benadering van fashion kan worden toegepast op haardesign. Er worden parallellen getrokken tussen het creatieve werk van de Advanced Stylists en Cristobal Balenciaga om een nostalgische, maar toch tijdloze esthetiek te creëren die wordt geïnspireerd, maar niet beperkt door het verleden.