Home Opgeschoren kapsel
Get the look

Opgeschoren kapsel

Een nieuwe trend, die we halverwege 2014 steeds vaker terug zagen komen, is het opgeschoren kapsel voor mannen. Wanneer de moderne, trendgevoelige man tegenwoordig bij de kapper aankomt, is de kans groot dat hij de bovenkant iets langer laat, maar de zijkanten laat opscheren. Uiteraard zijn er honderden verschillende varianten van dit opgeschoren kapsel, welke we ook in 2015 steeds vaker zien terugkomen. Om je wat inspiratie te geven, zullen wij hieronder wat afbeeldingen en uitleg van de meest populaire opgeschoren kapsels geven.

Variaties voor mannen

Het opgeschoren kapsel heeft veel verschillende variaties voor mannen, waarvan er een aantal zijn die er qua populariteit uitspringen. Zoals hierboven al kort beschreven is, is het kapsel waarbij je het haar bovenop wat langer laat en de zijkant kort scheert het meest populair. De lengte op de bovenkant van het haar blijft hierbij zeker een aantal centimeter lang. Dit kapsel wordt alleen toegepast bij mannen met stijl of licht krullend haar. Mannen met krullen of zelfs met kroeshaar, kiezen er vaak voor om een opgeschoren kapsel net iets anders toe te passen. Zij laten het geheel wat korter, waarbij het verschil in lengte tussen de zij- en bovenkant minimaal is, maar nog steeds zichtbaar.

Wat te doen met het haar bovenop?

Dit is een vraag die bij veel mannen door het hoofd spookt. Er zijn uiteraard talloze variaties te bedenken wat je met het langere haar bovenop het hoofd kunt doen. Veel mannen kiezen ervoor om het te laten zoals het is, zonder hier extra gel of wax aan toe te voegen. Dit zorgt voor een echte nonchalante look. Je kunt er ook voor kiezen om met een klein beetje styling gel toch net iets verzorgder voor de dag te komen. Afgeraden wordt het gebruik van teveel gel, wax of andere stylingproducten.

Opgeschoren kapsels voor dames

Ook voor dames zijn er echter een aantal varianten van het opgeschoren kapsel, die ook steeds vaker in het straatbeeld te zien zijn. Dit kapsel is vooral onder de celebrities erg populair. Zo kreeg het kapsel een enorme boost toen Miley Cirus het opgeschoren kapsel toonde en hier een stoer en onafhankelijk beeld mee neerzette. Opgeschoren kapsels voor vrouwen worden een stuk minder gezien dan opgeschoren kapsels voor mannen. Je zult als vrouw met een opgeschoren kapsel dan ook zeker opvallen.

Ook voor de man! Triumph & Disaster